Корабът, издирващ самолета на Малайзийските авиолинии MH370, изчезна от радарите

...
Корабът, издирващ самолета на Малайзийските авиолинии MH370, изчезна от радарите
Коментари Харесай

Американски кораб, издирващ самолета MH370, мистериозно изчезна за три дни

Корабът, издирващ самолета на Малайзийските авиолинии MH370, изчезна от радарите за три дни, откакто без пояснение е изключил сателитната си система за наблюдаване, написа " Гардиън ".

В началото на януари 2018 година американската компания Ocean Infinity беше наета от държавното управление на Малайзия, с цел да намери изчезналия аероплан през март 2014 година

Корабът Seabed Constructor стартира издирването на 22 януари, само че в четвъртък, единствено след 10 дни, корабът изключил без пояснение автоматизираната система за идентификация.

Три дни по-късно корабът се появил отвън зоната на претършуване и на път към планувано презареждане на австралийското пристанище Фримантъл. Правителството на Малайзия и компанията не обясниха каква е повода за мистериозното изгубване и къде е плавал корабът през тези дни.

Системата на кораба е била изключена в интервала 1-4 февруари.

Семейства на починалите пасажери приканиха държавното управление и компанията да обяснят повода за изгубването на кораба.

На 8 март 2014 година изчезна пътнически аероплан на Малайзийските авиолинии с полет от Куала Лумпур до Пекин. На борда имаше 239 души. Изчезването му докара до най-голямото търсене в историята на авиацията и възникването на една от най-големите мистерии в авиацията.

До момента са изхарчени към 200 милиона $ за откриването му. Водените от Австралия издирвателни интервенции бяха прекъснати през януари 2017 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР