Кораб за насипни товари е претърпял леки щети в четвъртък,

...
Кораб за насипни товари е претърпял леки щети в четвъртък,
Коментари Харесай

Нова атака срещу кораб в Аденския залив

Кораб за насипни товари е претърпял леки вреди в четвъртък, откакто е бил ударен от снаряд на към 100 морски благи източно от йеменския пристанищен град Аден , заяви английската компания за морска сигурност Ambrey, представена от Ройтерс.

Щетите са породени от шрапнел, който е провокирал приключване на дизелово гориво, сподели Ambrey в своята информация, като обясни, че детонацията е станала на към 100 благи и не е засегнала непосредствено кораба. Членовете на екипажа са невредими, се прибавя.

Отделно организацията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) заяви в четвъртък, че е получила отчет за детонация покрай транспортен съд на към 85 морски благи източно от Аден.

Свързаните с Иран йеменски хуси започнаха многократни офанзиви с дронове и ракети против интернационално комерсиално мореплаване в Червено море и протока Баб ел-Мандеб от средата на ноември, заявявайки, че работят в символ на взаимност с палестинците против военните дейности на Израел в Газа.

Техните цели са кораби с търговски връзки със Съединените щати, Англия или Израел, настояват източници от корабоплаването и застраховането.

Атаките накараха няколко компании да спрат пътуванията си в Червено море и да изберат по-дълъг и по-скъп маршрут към Африка, а военни самолети на Съединени американски щати и Англия нанесоха ответни удари в Йемен.

Няма неотложен коментар в ръководените от хусите медии за случая в четвъртък.
 Съединени американски щати нанесоха удари по няколко цели на йеменските хуси в Червено море
Съединени американски щати нанесоха удари по няколко цели на йеменските хуси в Червено море

Поразени са и морски цели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР