Координационен съвет между формациите, преговарящи за съставяне на правителство, се

...
Координационен съвет между формациите, преговарящи за съставяне на правителство, се
Коментари Харесай

От БСП възразяват срещу коалиционното споразумение заради неясни социални мерки

Координационен съвет сред обединенията, договарящи за сформиране на държавно управление, се организира в Народното събрание.

Спешната среща е свикана, откакто в последния миг от Българска социалистическа партия са възразили против пакета законодателни ограничения в обществената сфера в съдружно съглашение , оповестява.

На изключителната среща участват - Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “, Тошко Йорданова и Ива Митева от „ ИТН “, Корнелия Нинова и заместниците ѝ Атанас Зафиров и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, както и съпредседателите на „ Демократична България “ Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Във вторник след председателския съвет Корнелия Нинова разгласи , че са изпратили бележките си в тази област и смяташе, че казусът е решен.

„ Предложихме допълнение за законодателство, което касае най-много обществената сфера и които бяха пропуснати. Например заплащанията за първо, второ и трето дете, нарастването на майчинството, медикаментите за деца. Не бяха написани в конкретика кой закон би трябвало да се промени и в какъв период “, съобщи по-рано водачът на Българска социалистическа партия.

В последния вид на съглашението Нинова очевидно не е останала удовлетворена от метода, по който са отразени техните забележки.
След привършване на срещата ще има изказване на участниците в нея. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР