Координаторът за стратегическите комуникации на Белия дом Джон Кърби заяви,

...
Координаторът за стратегическите комуникации на Белия дом Джон Кърби заяви,
Коментари Харесай

Байдън ще предложи разширяване на Съвета за сигурност на ООН

Координаторът за стратегическите връзки на Белия дом Джон Кърби съобщи, че на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще предложи промени в структурата на Съвета за сигурност на организацията. По-специално той желае да направи състава на Съвета за сигурност " по-приобщаващ ".


" Мисля, че президентът Байдън ще обясни това малко по-подробно... Дадохме ясно да се разбере, че считаме, че е време да повдигнем въпроса за структурата на Съвета за сигурност ", съобщи Джон Кърби пред " The Daily Telegraph ".

Както отбелязва изданието, Джо Байдън упорства за " пет или шест " нови непрекъснати членове в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в това число Индия, Бразилия, Германия и Япония. Съединени американски щати преглеждат Бразилия и Южна Африка като вероятни непрекъснати членове.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Гутериш съобщи неотдавна, че вследствие на промяната на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации една африканска страна би трябвало да получи непрекъснато място в организацията.

Постоянните членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са Русия, Англия, Китай, Франция, Обединеното кралство и Съединените щати. От 2022 година насам африкански страни като Габон, Гана и Кения станаха непостоянни членове на организацията. В същото време единствено непрекъснатите членове имат право на несъгласие./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР