Координаторът по стратегическите комуникации на Съвета за национална сигурност на

...
Координаторът по стратегическите комуникации на Съвета за национална сигурност на
Коментари Харесай

Кърби: САЩ не търсят конфликт с Иран

Координаторът по стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи в изявление за MSNBC в петък, че Съединени американски щати нямат желание да влизат в спор с Иран, макар неотдавнашните набези на обединението, водена от Съединени американски щати, против хусите, основани в Йемен.

" Ние не търсим спор с Иран . Не се стремим към ескалация и няма причина тя да се задълбочи оттатък случилото се през последните няколко дни ", съобщи Кърби пред MSNBC.

" Все още вършим оценка на действителното влияние върху всички тези цели. Тази работа продължава. Така че мисля, че в идващите часове ще имаме по-добра визия за спецификата на нанесените тук вреди ", добави Джон Кърби.

" Въпреки това знаем, че Иран поддържа хусите. Знаем, че ги доставя с ракети и безпилотни самолети - същите неща, които са употребявали за набези против корабоплаването.

И ние доста ясно декларирахме, че Иран би трябвало да спре тази поддръжка ", уточни Джон Кърби.

В петък хусите обявиха, че американските и английските ползи в този момент са " законни цели " след ударите, които съгласно президента на Съединени американски щати Джо Байдън са имали за цел да прекратят способността им да нападат кораби .
 Реакции на ударите против йеменските хуси
Реакции на ударите против йеменските хуси

В Съединени американски щати демократи упорстват Байдън да изясни дейностите в Конгреса

Но от Белия дом предизвестиха бунтовниците да не реагират.

" Бих ги насочил към последното изречение в изказването на президента от нощес, което гласи, че той си резервира правото и няма да се поколебае да предприеме по-нататъшни дейности ", сподели Кърби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР