Конвой от 40 превозни средства, натоварени с 50 тона спасително

...
Конвой от 40 превозни средства, натоварени с 50 тона спасително
Коментари Харесай

Франция изпраща оборудване за украинските спасители

Конвой от 40 транспортни средства, натоварени с 50 тона избавително съоръжение, ще потегли от Франция на следващия ден сутринта за границата сред Румъния и Украйна, където ще бъде предадено на украинските спасители, заяви френската работа за гражданска защита, представена от Франс прес.

Сто пожарникари ще транспортират 12 противопожарни коли и 12 коли за спешна помощ, посочи представителят на гражданската защита пълководец Александр Жуасар на конференция на логистичната платформа на летище " Шарл дьо Гол ", откъдето ще замине конвоят.

Украинската работа за гражданска защита ще получи близо 50 тона съоръжение, в това число принадлежности за разкриване на жертви под руините, надуваеми повдигащи възглавници и средства за гасене на горящи въглеводороди.

Оборудването за разкриване на ранените, създадено от френската компания " Скорп " (Scorpe), " е приспособено за протичащото се в Украйна ", изясни Жуасар. " Когато имате обстрел и сриване, екипите имат незабавно достъп до тези зони ", само че се сблъскват със усложнението да открият жертвите, акцентира той.

Това е вторият ескорт, изпратен от френската гражданска защита в съгласуваност с Центъра за ръководство на рецесии към външното министерство и с техните европейски и украински сътрудници. Първият ескорт отпътува през март.

Очаква се конвоят да дойде в филантропичния център в град Сучава, на украинско-румънската граница, на 18 април, като измине 2500 км през територията на пет страни.

" Оборудването ще разреши попълването на запасите на украинските служби за гражданска защита в регионите, обстрелвани от руснаците ", съобщи заместник-директорът на центъра за ръководство на рецесии на френското вътрешно министерство Алексис Гранмезон.

Общо 29 украински пожарникари са починали при пожари, а десетки пожарни станции в страната са били изцяло или отчасти унищожени. 300 транспортни средства на избавителните служби са унищожени или развалени от съветската войска, добави той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР