Контузия спря най-добрия ни джудист Ивайло Ивайло по пътя към

...
Контузия спря най-добрия ни джудист Ивайло Ивайло по пътя към
Коментари Харесай

Контузия спря Ивайло Иванов по пътя към бронза на Световното по джудо

Контузия спря най-хубавия ни джудист Ивайло Ивайло по пътя към бронза на международното в Ташкент (Узбекистан).

В репешажите при 90-килограмовите двукратният европейски вицешампион и кубинецът Иван Фелипе Силва, петкратен №1 на панамериканските игри, не съумяха да стигнат до точка. Съперникът му бе по-активен и нашия национал получи две предизвестия. В продължението българинът опита офанзива, само че получи контузия на дясното коляно и не съумя да продължи. Така в крайното класиране се подреди седми. А кубинецът ще спори за бронза против Лука Майсурадзе (Грузия) по-късно през днешния ден.

Преди това Иванов реализира три победи. На старта се наложи над Комроншох Устопирийон (Таджикистан) с вадзари, след това преодоля италианеца Никола Мюнгай също с вадзари. А на осминафиналите се наложи с ипон над международния първенец от 2019-а Ноел ван Енд (Нидерландия). В четвъртфиналите обаче капитанът на националите бе спрян от бронзовия олимпийски медалист Давлат Бобонов (Узбекистан) с ипон, който за купата ще спори с италианеца Кристиян Парлати.

За Иванов това бе дебют в новата за него категория до 90 кг на международно състезание. До олимпийските игри Токио 2020 той се състезаваше при 81-килограмовите.

Българското присъединяване на мондиала ще приключи с Борис Георгиев (100), който ще излезе на татамито на следващия ден. Негов противник на старта ще бъде Джафар Костоев (ОАЕ). Именно в Ташкент преди година българинът взе сребро на шампионат за Голям шлем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР