Концесионерите на варненските плажове няма да вдигат цените на плажните

...
Концесионерите на варненските плажове няма да вдигат цените на плажните
Коментари Харесай

Мнение: В Гърция има много камънаци, българските плажове са по-чисти и поддържани

Концесионерите на варненските плажове няма да подвигат цените на плажните такъми. За чадър ще се заплаща 5 лв., толкоз ще коства и наемането на шезлонг. Цените в курортите край Варна ще бъдат в диапазона от 8 до 10 лева

Въпреки прохладното време през май, подготовката на плажните линии за летния сезон стартира. След като пясъкът бъде подравнен благодарение на машини, той ще се почиства всекидневно.

" Подготовката стартира за сезона. Обикновено към 24 май приготвяме плажовете за откриване на местата, които са по-силно посещавани. Изключвам естествено курортните комплекси, където към този момент част от плажните линии са готови ", сподели Андрей Василев, представител на концесионера на плажната линия във Варна и курорта “Св. св. Константин и Елена ".

Тази година инфлационният показател, който дефинира концесионните такси, е нараснал с 17%. С толкоз се чака да бъдат индексирани и концесионните и наемните вноски към страната.

" Очакваме фиксиране на някакъв коефициент, с който да бъде обикновено индексиран, тъй като в последна сметка, в случай че тази година резервираме цените и не ги усилваме, то идната година това ще се усети по джоба на туристите и на тези, които посещават плажа ", сподели още Андрей Василев.

Свободната зона на плажа е 50 на 100. Варненци обаче споделиха, че тук-там платените чадъри и шезлонги заемат най-предпочитаната линия покрай морето:

" Българските плажове са извънредно чисти, извънредно поддържани. Преди имаше опция да си опънеш хавлия непосредствено до морето, даже на първа линия, в този момент към този момент е невероятно. Навсякъде има шезлонги и цените са доста високи. Да се съкратят малко чадърите, нищо не липсва, всичко си имат. Само може би вероятно тоалетни, портативни. По-добре е от Гърция -  пясък, непорочност. В Гърция повече камънаци има ", споделят плажуващи.

За този сезон възнагражденията на спасителите са нараснали с 40%, само че все пак казусът с неналичието на личен състав в сектора остава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР