Кораб, превозващ хуманитарна помощ за Ивицата Газа, ще отплава от

...
Кораб, превозващ хуманитарна помощ за Ивицата Газа, ще отплава от
Коментари Харесай

Турски кораб с 1900 тона хуманитарна помощ ще отплава за Газа


Кораб, пренасящ филантропична помощ за Ивицата Газа, ще отплава от южната част на Турция през днешния ден, съобщи Анадолската организация.

Общо 1900 тона материали за филантропична помощ, състоящи се от храни, здравни и хигиенични материали и материали за заслон, бяха натоварени на " Кораба на положителното за Ивицата Газа " на интернационалното пристанище Мерсин. Този транспортен съд е под управлението на Турската работа за ръководство на бедствия и повреди (AFAD).

След привършване на подготовката в интернационалното пристанище Мерсин корабът ще отплава в 15:00 ч. с гала и се чака да дойде в пристанище Ал-Ариш в Египет, най-близкия район до Газа, близо 40 часа по-късно.

Досега в Газа са доставени общо 52 016 тона разнообразни филантропични материали от 13 самолета и 10 кораба.

Израел предприе атака в Ивицата Газа в отговор на офанзивата на Хамас от 7 октомври, при която починаха към 1200 души. Оттогава в Газа са починали близо 34 800 палестинци, най-вече дами и деца, а други 78 100 са ранени, съгласно палестинските здравни управляващи.

7 месеца след началото на израелската война големи територии от Газа са в руини, като 85% от популацията на анклава е насила да се изсели вътрешно в изискванията на осакатяваща обсада на храни, чиста вода и медикаменти, съгласно Организация на обединените нации. /БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР