Концерти във Варна и в Дордрехт, Холандия, ще бъдат изнесени

...
Концерти във Варна и в Дордрехт, Холандия, ще бъдат изнесени
Коментари Харесай

Концерти събират Варна и Дордрехт в Деня на Европа

Концерти във Варна и в Дордрехт, Холандия, ще бъдат изнесени по едно и също време в Деня на Европа - 9-ти май. Двата града имат 17-годишно съдействие в разнообразни сфери на публичния живот. Инициативата е в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се провежда от двете общини.

В морската столица събитието ще се организира в Държавна опера-Варна, и е с начален час 19ч. Под диригентството на Ян фан Манен /оркестър/ и Цветан Крумов /хор/ ще звучат известни типичен творби на Рахманинов, които ще завършат с химна на Европа /IV част на IX симфония на Бетовен/.

По същото време в Дордрехт ще свири Младежкият филхармоничен оркестър „ Филянг “ под диригентството на Лизетте Хармс, който ще извърши стратегия със модерна музика, ще звучи и приспособена версия за оркестър на хитовото произведение „ Деспасито “.

Публиките в двата града ще имат опция да видят концертите в две елементи от по 45 минути - единият на запис, а вторият - онлайн. Организаторите са подготвили и специфични видео приветствия от кмета на Варна Иван Портних и на Дордрехт Ваутер Колф. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР