Концертът-спектакъл Чаплин пианисимо“ с участието на Юджийн Чаплин, сина на

...
Концертът-спектакъл Чаплин пианисимо“ с участието на Юджийн Чаплин, сина на
Коментари Харесай

Синът на Чарли Чаплин идва за участие във „Варненско лято“

Концертът-спектакъл „ Чаплин пианисимо “ с присъединяване на Юджийн Чаплин, сина на именития кино създател Чарли Чаплин, ще бъде показан във Варна на 15 юни от 19:30 ч. във Фестивалния и конгресен център. Той е част от стратегия „ Интермецо “ в границите на тазгодишните издания на театралния и на музикалния фестивал „ Варненско лято “.

Превърналите се към този момент в кино класика филми като „ Модерни времена “, „ Великият деспот “, „ Хлапето “, „ Треска за злато “ и „ Светлините на рампата “ не биха били по този начин въздействащи без музиката, която ги съпровожда. А рядко се обръща внимание на обстоятелството, че тя е композирана от самия Чарли Чаплин! За истинската си музика към кино лентата „ Светлините на рампата “ той даже получава премията „ Оскар “.

В мултимедийния концерт-спектакъл „ Чаплин пианисимо “ ще прозвучат неговите най-известни кино музикални композиции в осъществяване на два рояла от Жан-Паскал Бентюс и Силвен Моризе. В света на киното двамата музиканти са познати като едни от най-хубавите оркестратори и създатели на аранжименти, като Бентюс е отличен и с премията „ Грами “. Юджийн Чаплин ще вкара феновете в историята на музикалните произведения и ще показа персонални мемоари и анекдоти, свързани с кинематографичното завещание на своя татко. За да се потопим в атмосферата на неговото време, под звуците на двата рояла ще се прожектират знакови подиуми от филмите и живота на една от най-забележителните персони в киното на 20. век.

Престижното събитие идва във Варна след концерти в София (10 юни, зала „ България “) и Пловдив (12 юни, Античен театър).

Билетите за „ Чаплин пианисимо “ са към този момент в продажба на касите на Фестивалния и конгресен център във Варна, онлайн на fccvarna.bg и на eventim.bg.

В края на спектакъла феновете са поканени на среща-разговор с тримата реализатори. Спектакълът е на британски език със надписи на български.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР