Концерт Сезоните“ е най-новият проект на детската музикално-образователна програма на

...
Концерт Сезоните“ е най-новият проект на детската музикално-образователна програма на
Коментари Харесай

Концерт „Сезоните“ - най-новият проект на „Фортисимо фамилия“

Концерт „ Сезоните “ е най-новият план на детската музикално-образователна стратегия на Софийската филхармония „ Фортисимо фамилия “. Той ще се състои на 27 март от 11 часа в Зала „ България “.
„ Историята, като се изключи че е обвързвана с идването на пролетта, новия сезон и новите очаквания, има и любопитни обстоятелства, вплетени, за магическия ключ сол . Това ще е една с изключение на пролетна приказка, и много просветителна “, изясни в предаването „ Хоризонт до обед “ Александър Чобанов, доректор на детската стратегия.

В програмата на концерта „ Сезоните “ са включени произведения на Вивалди, Чайковски, Гуно. Много композитори са писали за пролетния сезон – Григ, Дебюси, Щраус, означи Чобанов.

„ Има доста разнообразна стратегия. Не е единствено „ пролетта “ на Вивалди. “

„ Нашата стратегия към този момент 10 години е на сцената. Има много деца, запалени от нашите концерти и след това стигат до музикална кариера. Цяло потомство израсна. Сега публиката ни е напълно нова. Нашата стратегия съумява “, описа Чобанов.

Важно е класическата музика да може да доближи до колкото може повече деца, тъй като съгласно основателя на програмата Максим Ешкенази прави едно общество по-добро , акцентира Александър Чобанов. По думите му това „ хармонизира детския мозък “, а концертите за оркестър основават чувството за общественост, че „ сме част от нещо по-голямо, а не сме солисти на една сцена, в която единствено ние сме значими “.

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР