Концерт и филм, в чест на 85-та годишнина на родения

...
Концерт и филм, в чест на 85-та годишнина на родения
Коментари Харесай

Концерт и филм в чест маестро Кирил Дончев днес в Бургас

Концерт и филм, в чест на 85-та годишнина на родения в Бургас предстоят през днешния ден. Премиерата на кино лентата „ Последният Дон Кихот “ пред бургаска аудитория ще се случи на 18 юни, от 18.00 часа в залата на Кукления спектакъл. Входът е свободен.

Продукцията се осъществя с финансовата поддръжка на Община Бургас по програмата за съфинансиране на културни планове. Лентата е отдадена на 85-годишнината на композитора и отбелязването на 60 години от неговата креативна активност.

Във кино лентата вземат участие цялата фамилия Дончеви, а по този начин също и имена от най-близкото креативно и приятелско обграждане на създателя.

Програмата ще стартира с концерт „ Кирил Дончев зад кулисите ”, отдаден на театралната и филмовата музика. „ Това са дребни песни, дребни балади от разнообразни постановки. Смятам да се завъртя към постановките на Шекспир, тъй като много неща е споделил, които ще бъдат значими освен през днешния ден, само че и в бъдеще “, изясни той.

Роденият и работил в Бургас маестро Кирил Дончев е едно от огромните имена на нашата театрална, кино и музикална история. Композиторът продължава да работи интензивно и досега, което е без казус измежду създателите на тази възраст.

Събитието е част от празничната стратегия, с която Сдружение „ Общество за духовни изяви “ ще означи своята 20-годишна дейна културна активност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР