Концернът Daimler, собственик на Mercedes-Benz, и BMW представиха плановете си

...
Концернът Daimler, собственик на Mercedes-Benz, и BMW представиха плановете си
Коментари Харесай

Mercedes и BMW ще правят конкурент на Uber

Концернът Daimler, притежател на Mercedes-Benz, и BMW показаха проектите си да основат общо сдружение, което ще развива услуга за споделено пътешестване, сходна на тази, предлагана от Uber.

Всеки един от двата автомобилни колоса държи контролния пакет от акции в няколко стартъп компании, които в този момент ще бъдат обединени в ново взаимно сдружение. Инвестицията се равнява на 1 милиарда евро и ще бъде изхарчена главно за развиването на нова софтуерна система за бързо и комфортно заплащане на километър или на минута потребление на услугата.

Daimler и BMW ще имат еднакъв дял в новото сдружение, макар че в състава му ще е включена една от фирмите на Daimler - Car2Go, и цели три от подфирмите на BMW - DriveNow, ParkNow и ChargeNow. Идеята е да се употребява опита във всички обособени услуги и да се комбинира в една огромна за споделено пътешестване.

" Тези пет обособени услуги ще се влеят в една обща форма, създавайки артикул, употребяващ напълно електрически и самоуправляващи се коли, които се зареждат и паркират автоматизирано ", разяснява изпълнителният шеф на BMW Харалд Крюгер.

Не се знае с коя от своите автомобилни марки Daimler ще вземе присъединяване в плана, като не е изключено новите безпилотни коли да употребяват наученото в плановете на Smart.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР