Контролът върху руските инвеститори в Грузия трябва да бъде засилен,

...
Контролът върху руските инвеститори в Грузия трябва да бъде засилен,
Коментари Харесай

Грузинският президент призова да се засили контрола върху руските инвеститори

Контролът върху съветските вложители в Грузия би трябвало да бъде засилен , съобщи пред публицисти президентът на Грузия Саломе Зурабишвили, заяви телевизионният канал Mtavari.

" Трябва да има надзор върху тези съветски бизнес вложители, които са от време на време руснаци от Русия, от време на време руснаци от Кипър, от време на време руснаци от Израел, а от време на време и други ", сподели Саломе Зурабишвили.

Президентът също по този начин съобщи, че блокира даването на поданство на руснаци от негрузински генезис, които идват да влагат в страната. Според нея за тях е задоволително позволение за престояване. Зурабишвили обаче съобщи, че съветските туристи и емигранти " сами по себе си " не съставляват опасност за страната , заяви Интерпреснюз.

Това не е първият път, в който грузинският водач прави сходни забележки. В края на май тя съобщи, че не схваща " за какво не са подхванати ограничения и обективни правила против всеобщо идващите от Русия и тяхната активност, изключително в региона на опазването на здравето и образованието.

Руснаците оглавяват листата на преместилите се в Грузия през 2022 година По данни на Националната статистическа работа над 62 000 руснаци са пристигнали в прилежащата страна, което е повече от една трета от всички пристигнали .

Тя също по този начин разкритикува възобновяването на въздушните връзки сред Русия и Грузия.

През май тази година президентът Владимир Путин анулира рестриктивните мерки за полети, които бяха в действие от 2019 година, и също по този начин анулира визовия режим за грузинците, които желаят да дойдат в Русия. Зурабишвили съобщи, че тези решения " са неприемливи, до момента в който Русия продължава експанзията си против Украйна и окупира нашата територия.
 Шолц: Германия поддържа Грузия по пътя към Европейски Съюз
Шолц: Германия поддържа Грузия по пътя към Европейски Съюз

Германия продължава да поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Грузия

Става дума за Абхазия и Южна Осетия , чиято самостоятелност Русия призна след военните дейности през 2008 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР