Контранастъплението на украинските сили ще се разгръща в през близките

...
Контранастъплението на украинските сили ще се разгръща в през близките
Коментари Харесай

ISW: Контранастъплението на ВСУ ще се разгръща в близките седмици

Контранастъплението на украинските сили ще се разпростира в през околните седмици и може да продължи месеци – това не е мълниеносна интервенция, споделят специалистите на американския Институт за проучване на войната ISW.

Междувременно напъните на Въоръжените сили на Украйна са ориентирани към разгромяване на уязвимите сектори по фронтовата линия и попречване на разрушаването на обитаеми места, гласи отчет на ISW, представен от Униан.

Институтът поучава хората да не се поддават на съветските осведомителни интервенции, внушаващи, че украинското контранастъпление в Херсонска област съвсем незабавно е било парирано, или че Украйна  е безпомощна марионетка на западни господари.

" Министерството на защитата на Русия стартира осведомителна интервенция, целяща да показа контранастъплението на Украйна като актегоричон провалено, на практика незабавно след оповестяването му ", се споделя в отчета.

То разказ се повтаря и от рашистки блогъри, които обичайно подлагат на критика дейностите на Кремъл. Главната цел на осведомителната офанзива е да се внуши, че контранастъплението на ВСУ е почнало " прекомерно късно ".

Пропагандата на Кремъл ще се пробва да наложи тезата, че контранастъплението е било стартирано от Зеленски и " по политически аргументи ", а главнокомандващият ВСУ Валерий Залужний се опитвал да го разубеди.

" Военни дейности с масщабите на това контранастъпление не се увенчават с триумф или неуспех в рамките дневно или седмица. Украинските публични лица от дълго време обявиха, че не разполагат с голяма маса механизирани сили, каквато е нужна за мълниеносна интервенция по заличаване на съветската защита в Херсонска област или някъде другаде. Вместо това те в продължение на  няколко месеца създаваха условия, атакувайки и нарушавайки съветските наземни пътища за доставяне, командните пунктове и така нататък " – разясняват анализаторите.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР