Контрабандно пренасяни 372 старинни монети задържаха митническите служители при проверка

...
Контрабандно пренасяни 372 старинни монети задържаха митническите служители при проверка
Коментари Харесай

Митничари откриха контрабандни старинни монети на МП Капитан Андреево

Контрабандно пренасяни 372 старинни монети задържаха митническите чиновници при инспекция на товарен автомобил, оповестиха от Агенция " Митници " .

На 1 ноември 2022 година на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " идва влекач с полуремарке, пренасящ стока от Турция за Германия. Шофьорът - турски жител, декларирал, че не придвижва персонални движимости, полезности или валута за обявление.

По метода " разбор на риска " митническите чиновници селектират камиона за щателна митническа инспекция. На разнообразни места в шофьорската кабина и в джобовете на якето на водача са открити пакети със старинни произведения. Според в началото осъществената експертна информация откритите старинни материали са 372 сребърни и бронзови монети, 4 антични оловни търговски пломби, една част от бронзов пръстен и декорация за пръстен от червен камък.

Старинните предмети са конфискувани. На нарушителя е формиран акт по Закона за митниците. Предстои експертиза за тяхното датиране и точно идентифициране. Работата по случая продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР