Контрабандни златни изделия на стойност 60 541,76 лева задържаха митническите

...
Контрабандни златни изделия на стойност 60 541,76 лева задържаха митническите
Коментари Харесай

Хванаха близо кило злато на границата с Турция

Контрабандни златни произведения на стойност 60 541,76 лв. задържаха митническите и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово при две обособени инспекции. Недекларираните общо 890,32 грама златни украшения са открити във вътрешни джобове по облеклата на турски жител, водач на товарен автомобил и в дамска чанта на българска гражданка, пътничка в лек автомобил. Контрабандните златни произведения подлежат на лишаване в интерес на страната.

При единия случай, камионът с турска регистрация е дошъл на трасе " Входящи товарни коли " на КГПП Лесово на 5 ноември 2017 г. Превозвал е текстил и други артикули от Турция за Унгария и Полша. На българския митнически пункт, транспортното средство е селектирано за инспекция от чиновници на митническа мобилна група. По време на инспекцията, при персонален обзор на водача, във вътрешни и странични джобове на якето му са открити от митническите чиновници 5 пакета, увити в черно тиксо. Установено е, че пакетите съдържат общо 736,32 грама бижутерски произведения от жълто и бяло злато. Освен недекларираните златни произведения, митническите чиновници откриват във фабрични кухини в кабината на водача 150 кутии цигари без акцизен бандерол с марка " Karelia OME ". За контрабандните цигари, против водача на камиона, турски жител, е формиран акт за нарушаване на Закона за митниците. За недекларираното злато на стойност 50 069,76 лева, съгласно експертна оценка, против турския жител е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Бургас, което се организира от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

При друга инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово, 154 грама контрабандни златни украшения на стойност 10 472 лева са открити в джобове по облеклата и в дамска чанта на българска гражданка. Тя е пътувала в лек автомобил с българска регистрация от Турция за България на 27 октомври 2017 година По искане от " Гранична полиция ", митническите и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово правят взаимна инспекция на автомобила и пасажерите. Срещу българската гражданка е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР