Контрабандни 3490,7 грама златни и 3898 грама сребърни накити на

...
Контрабандни 3490,7 грама златни и 3898 грама сребърни накити на
Коментари Харесай

Над 7 килограма контрабандни златни и сребърни накити задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Контрабандни 3490,7 грама златни и 3898 грама сребърни украшения на обща стойност 345 844 лв. задържаха митническите чиновници при две обособени инспекции на Министерство на правосъдието Капитан Андреево. Това оповестиха от Агенция „ Митници “. 

При един от случаите митнически инспектори от мобилни митнически групи откриват 3490,7 грама златни произведения. На 16 ноември на Министерство на правосъдието Капитан Андреево митническа мобилна група прави инспекция на рейс, пътуващ от Турция за Румъния . На първия ред от пасажерските седалки е открита чанта с девет плика, в които са били укрити бижутерийни произведения от жълт метал – пръстени, гривни, огърлици, синджири, медальони и обици. Извършената експертиза открива, че изделията са направени от злато – 14 карата, а общата им стойност е 334 150 лв. .

В хода на инспекцията е открито, че златните бижута са благосъстоятелност на един от пътниците- турски жител. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. Срещу нарушителя е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

Другият случай е от 17 ноември, когато на пункта идва пътнически микробус с непозната регистрация . В транспортното средство, ръководено от украински жител, пътували 8 пасажери от Турция през България за Украйна. Водачът и пасажерите декларирали пред митническите чиновници, че не придвижват акцизни артикули, артикули с търговски темперамент и благородни метали и скъпоценни камъни, и произведения със и от тях.

По метода „ разбор на риска “ микробусът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в багажното поделение, в един от пътническите сакове, е открит пакет, съдържащ произведения от бял метал . В хода на инспекцията се открива, че сакът е на една от пътничките – украинска гражданка.

Накити. Снимка: Агенция „ Митници “

Митническа служителка прави персонален обзор на дамата, при който в двата джоба на якето, с което била облечена и дамската й чанта, са открити четири транспарантни полиетиленови плика със синджири, медальони, гривни и обици от бял метал . Според експертната оценка на вещото лице изделията са от сребро, проба 925 с общо тегло 3898 грама, на стойност 11 694 лв. .

Сребърните украшения са арестувани. На нарушителката е формиран акт за административно нарушаване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР