Консумацията на обработени меса може да увеличи риска от маниакална

...
Консумацията на обработени меса може да увеличи риска от маниакална
Коментари Харесай

Обработените меса увеличават риска от маниакална депресия


Консумацията на обработени меса може да усили риска от маниакална меланхолия, считат експертите.

Проучване, включващо повече от 1000 души (включително такива, диагностицирани с биполярни разтройства), е открило, че хората, консумиращи обработени меса са три пъти по-застрашени от развиване

на маниакална меланхолия.

Маниакалните епизоди засягат 1 или 2-ма души на всеки 100. Те влизат в групата на биполярните разтройства .

Изследователи от Johns Hopkins University са стигнали до извода, че не всички обработени меса обаче са свързани с покачвания риск от маниакална меланхолия. Те настояват, че прошутото да вземем за пример не излага хората на тази заплаха, за разлика от кренвиршите, наденичките и други сходни месни произведения.

Нитратите, употребявани като консерванти за месо , могат да обиден мозъците и чревните бактерии на хората, които ги ядат. Азотният оксид се намира в по-високи равнища в кръвта на хора с биполярно разстройство.

Изчистеното месо е по-полезно освен за тези с биполярни разтройства или такива, предразположени към маниакално държание, а и за всички хора. Обработените меса се причисляват към дългия лист на СЗО за канцерогенни храни и други артикули. Той съдържа над 470 реда.

Свързани публикации.. Обработените меса са канцерогенни 1 Фототерапията в лекуването на биполярните афективни разстройства 0 Ограничаване на месото – какви са изгодите? 0

Проучването, оповестено в списание Molecular Psychiatry, е открило, че нитратите могат да трансформират чревните бактерии, имащи връзка с психологичното здраве. Въпреки че маниакалната меланхолия зависи от доста фактори, като генетична предразположеност, въздействие на околната среда и други, понижената консумация на обработено месо може да почисти червата от нитратите. А това води до понижен риск от повтарящи се маниакални епизоди.

Биполярното афективно разстройство (понякога наричано манийно-депресивна неуравновесеност или циклофрения) е заболяване от групата на така наречен афективни разстройства и е класифицирано като психологично заболяване, психологично отклоняване, което се характеризира най-много с смяна в настроенията. Епизоди на меланхолия и потиснатост са последвани от интервали на еуфория. Именно това положение психиатрите назовават фикс идея. Тези епизоди са циклични, само че сред тях може да има интервали от време без никакви признаци на болестта.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР