Консултациите за състав на Районна избирателна комисия - Русе се

...
Консултациите за състав на Районна избирателна комисия - Русе се
Коментари Харесай

Политическите сили не се разбраха за ръководството на РИК - Русе

Консултациите за състав на Районна изборна комисия - Русе се провалиха, защото политическите сили не съумяха да реализират единодушие за управлението на РИК.

Така се стигна за следващ път до обстановката, в която ЦИК ще дефинира ръководителя, двамата зам.-председатели и секретаря, предава

На консултациите, свикани от регионалния шеф Анатоли Станев, се явиха всички парламентарно показани партии и обединения в 47-ото Народно заседание. Според решение на ЦИКсъставът на РИК-Русе би трябвало да е от 13 души, като „ Продължаваме промяната “ имат право на четирима членове, ГЕРБ-СДС – трима, Движение за права и свободи – двама, и по един за „ Българска социалистическа партия за България “, „ ИТН “, „ Демократична България – обединяване “ и „ Възраждане “.

Политическа партия предложиха в РИК да влязат четирима адвокати – ръководителя на Адвокатска колегия-Русе Ангел Стефанов, който да бъде и секретар на РИК, Александър Ганчев, Корнелия Добрева и Звезделина Рафаилова.

ГЕРБ-СДС оповестиха имената на Николай Братованов, който да бъде и зам.-председател на РИК, Антоанета Йонкова и Миглена Ангелова като представител на Съюз на демократичните сили.

Движение за права и свободи предложиха Елиз Халил, която да е и секретар, и Шейнуб Еюб.

„ Българска социалистическа партия за България “ издигнаха Милена Хинкова за ръководител.

Има Такъв Народ желаеха зам.-председателското мзясто за Ина Райчева.

ДБО още веднъж оферират Стефан Бонев за член.

„ Възраждане “ издигна кандидатурата на Лиляна Владимирова или за секретар, или за зам.-председател на РИК.

Политическите сили се сплотиха към единственото предложение за ръководител в лицето на Милена Хинкова, само че не можаха да реализират единодушие за зам.-председателите и секретаря. Нито една от партиите и обединенията не отстъпи, макар че регионалният ръководител на Движение за права и свободи Дауд Ибрям подсети, че въпреки всичко е редно претенциите да бъдат съобразени и с резултатите от последните избори, имайки поради, че партии с минимален % и депутати желаят управителни позиции.

Така крайното решение за установяване на състава на РИК във връзка с управлението ще бъде взето от ЦИК.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР