Консултации за секционните избирателни комисии (СИК) в община Монтана се

...
Консултации за секционните избирателни комисии (СИК) в община Монтана се
Коментари Харесай

Без решение завърши консултацията за СИК в Монтана

Консултации за секционните изборни комисии (СИК) в община Монтана се организираха при кмета Златко Живков. Преговорите на парламентарно показаните партии бяха за установяване на управлението на секциите за идните изключителни избори за Народно заседание на 2 април.
" По-добрият вид е, в случай че може да се споразумеем. Вие няма да имате доста време, с цел да си предложите хората ", сподели Златко Живков.
С решение на Районната изборна комисия от 16 февруари са избрани членовете на СИК-овете в община Монтана.
" Броят на членовете на СИК, в това число ръководител, заместител и секретар е за секции с до 500 - 7 членове, за секции с над (500 - бел.ред.) - 9 членове. В община Монтана с моя заповед са формирани 79 изборни секции, 56 - в града, 23 - в селата и обитаемоте места в общината ", уточни кметът на общината. 
Антоанета Коцина, представител на „ Демократична България ”, предложи „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ” и Движение за права и свободи да не са дружно в управленията на три секции – 46-та във Финансово-стопанската гимназия в Монтана, 56-а - на улица „ Одрин ” 30-а, читалището в квартал Кошарник, и в село Габровница. Предложението беше подкрепено от представителя на „ Продължаваме промяната ”. Останалите партии желаеха да реализират съглашение, само че до такова не се стигна. Така Районната изборна комисия в Монтана ще би трябвало да вземе служебно решение за СИК-овете в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР