Консултативен кабинет за прегледи на жени с миома на матката

...
Консултативен кабинет за прегледи на жени с миома на матката
Коментари Харесай

В болница „Света Анна“ отваря консултативен кабинет за жени с миома на матката

Консултативен кабинет за прегледи на дами с миома на матката се открива в МБАЛ „ Света Анна – Варна “ от началото на април, заяви доцент Елис Исмаил.

Прегледите ще се организират всеки вторник и четвъртък на месец април сред 14 и 16 часа, само че единствено след авансово записване на час, което ще става всеки понеделник на настоящата седмица сред 12 и 14 часа на телефон 0894628034. Кампанията се организира със съдействието на фармацевтичната компания „ Гедеон Рихтер – България “ и е обвързвана с използването на нов, неоперативен способ за лекуване на миома на матката, изясни доцент Исмаил.

Миомите на матката са най-честите доброкачествени тумори, засягащи сред 20 и 40 на 100 от дамите в репродуктивна възраст.
Най-честите признаци за съществуването на доброкачествените тумори са значителни маточни кръвотечения, анемия, болежка, чести уринирания или инконтинеция и неплодородие.

Най-често миомите на матката се лекуват оперативно. В Европа годишно се правят към 300 000 интервенции във връзка миома на матката, 230 000 от които са ненужни хистеректомии, разяснява доцент Исмаил. Те не постоянно са подобаващите решения за всички пациенти, заради разнообразни аргументи: медицински противопоказания, незавършени репродуктивни проекти, персонални съображения на пациентите, предстоящо отзвучаване на признаците с настъпване на менопауза, признава експертът.

Маточната миоматоза нарушава съществено качеството на живот на дамите с тази диагноза. Обилното менструално кървене може да е изтощително и да докара до спомагателни физически, обществени и финансови последствия, включително – понижена продуктивност, неявяване от работа и спомагателни финансови загуби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР