Консулските служби на България постепенно ще възстановяват нормалната си работа

...
Консулските служби на България постепенно ще възстановяват нормалната си работа
Коментари Харесай

Външно съобщи важна новина за всичките ни консулства в чужбина

Консулските служби на България последователно ще възвръщат естествената си работа и приемното време за жители, следвайки последователно облекчение на противоепидемичните ограничения в обособените страни, оповестяват от Министерството на външните работи.

Мисиите ни зад граница ще получат инструкции последователно да върнат в цялостен размер услугите за жители според от съответната конюнктура във всяка приемаща страна, спазвайки прецизно санитарно-епидемиологичните условия и условията за сигурност.

Подробна информация за приемното време, услугите и подхванатите ограниченията могат да бъдат открити на съответната интернет страница на задграничните представителства.

С приоритет ще бъдат обслужвани жителите с авансово записани, само че след това анулирани часове.

От Министерство на външните работи показват, че към поетапно нормализиране на приемното време към този момент е минало генералното ни консулство във Франкфурт, което от 27 април приема българските жители. Консулската работа на посолството ни в Берлин пък ще възобнови постоянния банкет на жители от 5 май.

През актуалната година изтича срокът на над 996 000 персонални карти и над 630 600 паспорта, като забележителна част от засегнатите български жители обитават в чужбина, показват още от ведомството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР