Консулската служба на България спира за неопределено време приема на

...
Консулската служба на България спира за неопределено време приема на
Коментари Харесай

България спира визите за руснаците с имоти у нас и за туристите от Русия

Консулската работа на България стопира за неопределен срок приема на документи за туристически визи и визи за притежатели на парцели

Решението се нарежда като краткотрайно, оповестяват съветските медии, представени от вестник.

Според туроператори, българското консулство в Москва ги е уведомило за краткотрайното прекъсване на приема на документи за туристически визи и визи за притежатели на парцели "поради актуалната изключителна обстановка ". Генералното консулство на България в Екатеринбург е краткотрайно затворено.

Поводът е оповестяването през днешния ден оповестяването на 14 чиновници на българските дипломатическите задачи и консулските служби за личност нон грата. Тази стъпка на съветската страна е отговор на решението на българските управляващи да експулсират от страната 70 съветски дипломати и механически чиновници на съветските дипломатически ведомства, в това число съветските генерални консули във Варна и Русе.

Руската консулски служби във Варна отчасти прекрати работата си, а консулството на Русия в Русе спря да работи.

Българските визови центрове в Москва, Екатеринбург и Санкт Петербург (включително районните визови центрове) заради „ механически аргументи “ не одобряват заявки със възнаграждение на консулска такса от 25 март. Визи за туристически пътувания до България обаче руснаците можеха да получат от генералните консулства на България в тези три града.

Именно тази алтернатива в този момент е спряна.

И без българска виза руснаците могат да пътуват до България - това е допустимо, в случай че те имат многократна шенгенска виза или многократна национална виза на Хърватия, Румъния или Кипър. България и тези страни признават визите на трети страни въз основата на съглашения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР