Конституцията на Руската федерация гласи, че държавната власт на Руската

...
Конституцията на Руската федерация гласи, че държавната власт на Руската
Коментари Харесай

Централната банка на Русия в режим на пълна свобода от държавата

Конституцията на Руската федерация гласи, че държавната власт на Руската федерация се състои от три клона: законодателна („ Федерално заседание “ - глава 5), изпълнителна („ Правителство на Руската федерация “ - глава 6), правосъдна („ Съдебна власт “ и прокуратура ” - глава 7).

Централната банка на Руската федерация се загатва няколко пъти в Конституцията (членове 75, 83, 103). Тя се отнася до обществените органи, което следва от член 75 от Конституцията на Руската федерация: „ Защитата и обезпечаването на стабилността на рублата е главната функционалност на Централната банка на Руската федерация, която тя извършва без значение от други обществени органи. ”

Думата " други " не оставя подозрение, че Банката на Русия е обществен орган. Но към кой клон на властта принадлежи? Вече сигурно стана ясно - не към правосъдната и законодателната власт. Те обаче не желаят да я включат и в изпълнителната власт. Юристите изписаха тонове хартия, с цел да обяснят този абсурд. Например работа О.М. Петрова „ Особености на взаимоотношенията сред Централната банка на Руската федерация и държавните и изпълнителните органи “

И, апелирам, ето образец за юридически софизъм от тази работа: „ Централната банка на Руската федерация тясно си сътрудничи с държавните и изпълнителните органи. В същото време си коства да се означи, че в някои моменти Централната банка е строго самостоятелна в решенията си от дейностите на държавните и изпълнителните органи, само че има случаи, когато независимостта на Централната банка е относителна. Формулировка изцяло в духа на " Да се обеси не да се помилва ".

Доц. Валентин Вацев, проф. Л. Георгиев и Зорница Илиева - с геополитически десант в Ловеч на 9.03.2023 г./Четвъртък/



Самата Централна банка обаче не се нуждае от такава двоякост на юридическите софисти. Той желае цялостна независимост от страната. И при започване на 2000-те години се появи образец за антиконституционно законотворчество: Федералният закон „ За Централната банка на Руската федерация (Банката на Русия) “ от 10 юли 2002 година N 86-FZ.

Член 2 от този законодателен акт гласи: „ Държавата не носи отговорност за отговорностите на Банката на Русия, а Банката на Русия - за отговорностите на страната “. Грубо нарушаване на Конституцията на Руската федерация.

И процесът на " равноправност " на Централната банка от страната мина по-весело. Банката на Русия на всички места високо и решително декларира, че е самостоятелна от страната. И с цел да няма подозрения, тя разгласява уточнения на уеб страницата си под заглавие „ Правен статут и функционалности “. Четем:

„ Ключовият детайл от правния статут на Банката на Русия е правилото на самостоятелност, който се демонстрира на първо място във обстоятелството, че Банката на Русия работи като специфична обществена институция с извънредно право да издава пари и да провежда тяхния тираж. Той не е държавен орган, само че неговите пълномощия по своята правна природа са свързани с функционалностите на държавната власт, защото тяхното осъществяване включва потреблението на ограничения за държавна насила.

Удивителна логичност! Централната банка не е държавен орган, няма отговорности към страната, само че в това време може да ползва ограничения за държавна насила. Как става това? Може ли Централната банка да принуди страната? Тя в действителност стои над страната. И това е, което виждаме.

Малко по-надолу на страницата „ Правен статут и функционалности “ четем: „ Функциите и пълномощията, планувани от Конституцията на Руската федерация и Федералния закон „ За Централната банка на Руската федерация (Банката на Русия) “, Банката на Русия работи без значение от федералните държавни органи... ” И това към този момент не е просто словоблудие и правна софистика, а пряк фалшификат. В края на горната фраза се споделя: "...независимо от федералните органи на държавната власт... " Ключовата дума " други " е пропусната, както е записано в член 75 от Конституцията. Думата " други " би обезсилила софистиката за " независимостта " на Централната банка от страната.

Човек не би трябвало да се изненадва от сходни прояви на безвластие от страна на Банката на Русия. Такова безвластие е в допълнение удостоверение, че Централната банка на Руската федерация стои над страната. Нито прокуратурата, нито Конституционният съд на Руската федерация не реагират на дръзките и демонстративни закононарушения на Неглинка (адреса на Централната банка).

И ние приказваме освен за лукавите формулировки на нормативните документи, свързани с Банката на Русия и игнорирането на Конституцията на Руската федерация. Говорим и за решенията на Банката на Русия с следващи тежки последствия за нашето общество. И по този начин, през 2014 година (малко откакто Елвира Набиулина зае председателския пост на Банката на Русия) Централната банка разгласи, че престава да поддържа курса на рублата и се концентрира напълно върху „ таргетирането на инфлацията “.

Стана явно, че това заплашва Русия със сериозна валутна рецесия. Юристи обърнаха внимание на обстоятелството, че новата политика на Банката на Русия нарушава член 75 от Конституцията на Руската федерация, който изисква Централната банка да подсигурява стабилността на рублата (което допуска, наред с други неща, стабилизиране на обменния курс на рублата).

Между другото, тогавашният народен представител от Държавната дума Евгений Федоров направи искане до прокуратурата на Руската федерация, като ги помоли да прегледат решенията на Набиулина, които опонират на Конституцията на Руската федерация. Прокуратурата отговори на депутата, че инспекцията на решенията на Централната банка на Руската федерация не е в нейната подготвеност.

В последна сметка през декември 2014 година имаше бърз срив на обменния курс на рублата (два пъти). Това нанесе още по-големи вреди на съветската стопанска система, в сравнение с преди година „ замразяването “ на валутните активи на Банката на Русия в размер на към $300 милиарда Тогава нито един косъм не падна от главата на Набиулина! Банката на Русия към момента е „ котка, която се разхожда както си реши сама “.

Всъщност " котката " работи по команди " оттова " - от МВФ, Фед, Банката за интернационалните разплащания в Базел и прочие За това пиша от години. Например в монографията „ Централните банки в услуга на „ господарите на парите “ “ (В две книги. - М.: Библиотека на Руското икономическо сдружение на името на С. Ф. Шарапов, 2018 г.).

Преди 10 години се случи събитие, което внезапно ускори позициите на Банката на Русия, сложи я над страната, на първо място над изпълнителната власт. През 2013 година Банката на Русия получи статут на финансов мегарегулатор. Сега тя можеше да ръководи стопанската система на страната освен посредством банковата система (която изначално беше под неин контрол), само че и посредством фондовия пазар. Централната банка доближи до всички огромни компании от всички водещи браншове на стопанската система, които излязоха на борсата.

Застрахователните компании, капиталовите фондове, пенсионните фондове и организациите за микрофинансиране също попаднаха под контрола на Централната банка. Всички действителни лостове за ръководство на стопанската система се оказаха в ръцете на Банката на Русия, която „ не носи отговорност за отговорностите на страната “.

Като цяло такава организация като Министерството на икономическото развиване не ръководи безусловно нищо, тя е заслон за финансовия мегарегулатор. Ефективността на другите ведомства на икономическия блок на държавното управление (Министерство на индустрията, Министерство на превоза, Министерство на енергетиката, Министерство на земеделието и др.) значително зависи от това какви решения ще се вземат на „ Неглинка “ (например по отношение на главния лихвен процент).

Модата на финансовите мегарегулатори си отиде в края на 20 век (основно от Англия, където през 1998 година беше основана Службата за финансови услуги ). Но, първо, множеството задгранични мегарегулатори нямат толкоз необятно покритие като Банката на Русия.

Второ, функционалностите на мегарегулаторите се извършват в чужбина най-вече не от централни банки, а от специфични държавни организации. Малък е броят на страните, в които централните банки са получили пълномощията на универсални финансови мегарегулатори.

Това са централните банки на дребни страни - Словакия, Сингапур, Чехия, Грузия, Армения, Естония, Фиджи, Бермудските острови, Казахстан и други Най-голямата страна в този лист беше Казахстан, само че още преди три години и там схванаха, че опитът беше несполучлив.

В Русия никой не разисква въпроса какво се оказа за нас надаряването на Централната банка с пълномощия на финансов мегарегулатор.

Банката на Русия постанова на съветските компании от действителния бранш на стопанската система дневен ред, който се развива надалеч отвън границите на Русия. Вече писах, че Банката на Русия се вкарва в просветителния бранш с по този начин нареченото „ финансово обучение “. Програмите за такова „ прояснение “ се създават в чужбина и са в жестоко несъгласие с обичайните духовни и морални полезности, избрани в президентския декрет от 9 ноември 2022 година Налагат се стандартите за по този начин наречения въглероден отпечатък, създаден на Запад (като част от битката против „ стоплянето на климата “)

А ето и последните вести. Банката на Русия предложи да се сътвори показател на съветски компании, които интензивно предизвикват равенството сред половете в своите корпоративни политики, сподели на 2 март Елена Курицина, шеф на отдела за корпоративни връзки на Централната банка на Руската федерация.

„ Може би би имало смисъл борсата да обърне внимание на това (необходимостта от тъждество сред половете. - Ред.) посредством разпоредбите за листване, може би да направи показател на компании, които съответно се занимават с въпроса за равенството сред половете в корпоративната политика и имат посланичество във висшето управление или в борда на шефовете. Изберете избрана група и по някакъв метод я рекламирайте по специфичен метод “, сподели тя, говорейки на кръглата маса на Московската борса за практическите механизми за обезпечаване на тъждество сред половете в обществените съветски компании.

Разбира се, Банката на Русия изостава от най-„ цивилизованите “ страни на Запада, където към този момент се създават стандарти за пола за участниците на финансовия пазар, които регистрират ползите на половите малцинства (перверзници). Банката на Русия ще би трябвало да преодолее сходни пропуски.

Пред очите ни Банката на Русия се трансформира от финансов мегарегулатор в мегарегулатор на всички аспекти от живота на нашето общество. Формира се един тип " мегарегулатор на цяла Рус ". През 2020 година бяха направени промени в Конституцията на Руската федерация.

Тогава имаше оферти за ясно установяване на статута на Централната банка като институция на изпълнителната власт, подчинена на държавното управление на Руската федерация (аз персонално участвах в подготовката на такива изменения). Въпреки това, петата колона, която пази наднационалния статут на Банката на Русия, не пропусна тези промени. Запазването на наднационалния статут на Централната банка значи опазване на външното ръководство на Руската федерация.

Призивите за възобновяване на националния суверенитет на Руската федерация, които започнаха да звучат след 24 февруари 2022 година, ще останат положителни пожелания, до момента в който не бъде възобновен конституционният статут на Централната банка на Русия.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР