Конституционният съд на Индонезия потвърди изискването за минимална възраст за

...
Конституционният съд на Индонезия потвърди изискването за минимална възраст за
Коментари Харесай

Индонезийският съд се произнася относно допустимостта на кандидатите за президент

Конституционният съд на Индонезия удостовери условието за минимална възраст за претендентите за президент и вицепрезидент, изключвайки опцията най-големият наследник на президента Джоко Видодо да се кандидатира за вицепрезидент през идната година.

Върховният арбитър Ануар Усман, който е шурей на президента, управлява състав от девет съдии, които отхвърлиха петицията за понижаване на минималната възраст на 35 години от 40.

Продължете да четете

лист от 3 детайла. Изненадващо закъснение на изборите в Индонезия е оповестено за противоконституционно Президентът на Индонезия има кашлица, виновникът може да е замърсяването на въздуха Протести в Индонезия, защото хиляди са изправени пред изпъждане за Rempang 'Eco -Град завършек на списъка

Съдиите споделиха, че определянето на възрастовата граница зависи от законодателите и че петицията няма „ аргументация според закона “.

Президентът, известен като Джокови, не може да взе участие в идните президентски и парламентарни избори, откакто е изкарал най-много два мандата на поста. Той беше определен за първи път през 2014 година

Управляващата Демократическа партия на битката (PDI-P) избра Ганджар Праново, губернатор на Централна Ява, за собствен претендент за изборите през февруари 2024 година Прабово Субианто, министър на защитата в държавното управление на Йокови, също се кандидатира за най-високия пост. Преди Джокови да назначи Прабово в кабинета си през 2019 година, двамата мъже бяха считани за основни противници.

Конституционното оборване на възрастовата граница за претендентите за президент и вицепрезидент подхрани спекулациите, че Джокови търси сина си Джибран Ракабуминг Рака, който е на 36 години, за евентуална кандидатура за вицепрезидентския пост.

Решението на съда значи, че Джубран към момента не може да се кандидатира.

Съдът е получил седем претенции за правосъдно преразглеждане, призоваващи възрастовата граница да бъде понижена до 35 години, в това число от Индонезийската партия на солидарността – известна със своята прелест към по-младите гласоподаватели. Най-малкият наследник на Джокови, Каесанг Пангареп, неотдавна стана ръководител на партията.

Джибран сега е кмет на град Суракарта, прочут също като Соло, и не е изразил обществено интерес да се кандидатира на изборите през февруари. Но някои политици, подкрепящи акцията на Прабово, приканиха Джубран да стане негов претендент, което в допълнение подхранва интереса към решението на Конституционния съд.

Ако едно от децата на Джокови в последна сметка се кандидатира за президент, той няма да е първият индонезийски президент, който основава политическа династия.

Мегавати Сукарнопутри, която стана президент през 2001 година, първата жена, направила това, е щерка на първия президент на Индонезия Сукарно.

Дори Прабово, един от водещите претенденти на изборите през февруари 2024 година, е някогашният шурей на починалия деспот на Индонезия военачалник Мохамед Сухарто.

Прабово е упрекнат в нарушение на правата, в това число похищение и изгубване на няколко продемократични деятели, преди 32-годишното ръководство на Сухарто да завърши през 1998 година, макар че в никакъв случай не е бил упрекнат по обвиняванията.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР