Конституционната рулетка за мандатите в момента върви. В триседмичен срок,

...
Конституционната рулетка за мандатите в момента върви. В триседмичен срок,
Коментари Харесай

Симеон Славчев посочи конкретни дати за предсрочни избори през лятото

Конституционната рулетка за мандатите сега върви. В триседмичен период, най-много до месец, може да бъде изменен Изборният кодекс. 11 и 18 юли са вероятни дати за предварителни избори.
Това съобщи в предаването водачът на партия МИР Симеон Славчев. По думите му депутатите от незабавен порядък би трябвало да вкарат машинното гласоподаване за идващите парламентарни избори, като оптимално улеснят процедурата във връзка с изборните протоколи. Освен това Славчев изиска въвеждането на изборен регион " Чужбина ".
" В момента ще забележим един конфликт, още веднъж една замяна. Твърде евентуално е партиите да не стигнат до консенсус и да се забави топката във връзка с Изборния закон ", сподели Славчев. Той разясни, че втората политическа мощ, " ИТН ", не дава ясни индикации ще прави ли държавно управление и с каква поддръжка. " Ако се стигне до предварителни парламентарни избори, за нас вероятните дати са 11 или 18 юли. Другият вид е самите партии да се обединят към Изборния кодекс и да си дадат една рамка до септември месец и парламентарните избори да бъдат две в едно с президентските ", разяснява Славчев.
Политикът напомни редица изборни нарушавания, като акцентира, че даже Централната изборна комисия е признала, че 90% от изборните протоколи са сбъркани. " Няма логическо пояснение машинните протоколи от машината за гласоподаване, да бъдат нанасяни ръчно в книжен протокол. Ние получихме сигнали и за редица поправени протоколи ", означи Славчев, като описа за случай във Виена, в който негова позната е гласувала за партия МИР, а от въпросната секция е нямало нито един глас за групировката в края на изборния ден.

Целия диалог със Симеон Славчев гледайте във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР