Конопът е източник на едни от най-здравите растителни влакна, а

...
Конопът е източник на едни от най-здравите растителни влакна, а
Коментари Харесай

Levi’s започва да произвежда дрехи от коноп

Конопът е източник на едни от най-здравите растителни нишки, а производството му е в пъти по-щадящо към околната среда от това на памука. Това е и повода от ден на ден производители на облекло да обръщат взор към растението, което преди време е било наложителна част от фермите по света.

Наскоро от Levi`s разгласи новата си сбирка от облекла, които са формирани от специфичен микс от коноп и памук, и по никакъв метод не се разграничават от облеклата, направени единствено от памук. Levi`s употребяват характерна технология, която трансформира грубите конопени нишки в меки, сходни на памук влакна.

Целта на компанията е да продължи самодейностите си за запазване на околната среда, с което са даде образец на други марки.

Текстилната промишленост е една от най-вредните за природата, а конопът е считан за доста по-устойчив източник на влакно от която и да е друга просвета. За развъждането му не са нужни пестициди, нуждае се от два пъти по-малко вода от памука и връща до 60% от всички хранителни субстанции назад в почвата. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР