Конкурси за директори на девет общински училища обяви Министерството на

...
Конкурси за директори на девет общински училища обяви Министерството на
Коментари Харесай

Обявиха отново конкурси за директори на 9 общински училища в Смолянско

Конкурси за шефове на девет общински учебни заведения разгласи Министерството на образованието и науката на територията на област Смолян. В община Девин, оповестените управителен места са най- доста - 4. Това са за Су " Христо Ботев ", ОУ " Св.св. Кирил и Методий " в кв. " Настан ", ОУ " Пейо Яворов " -Гьоврен и ОУ " Иван Вазов " в с.Триград. В Чепеларе състезания са оповестени за Спортно учебно заведение " Олимпийски очаквания " и в ОУ " Бачо Киро " с. Забърдо. Директори ще се избират и в ОУ " Васил Левски " в доспатското село Змеица, ОУ " Св.св Кирил и Методий " в с. Момчиловци, община Смолян и ОУ " Христо Ботев` в маданското село Букова поляна.

Срокът за подаване на документи от претендентите за шефове е до 12 февруари 2024 година в Регионалното ръководство на образованието персонално или по електронен път.

Това е вторият опит за избиране на шефове на 276 общински учебни заведения в страната, откакто последният разгласен конкурс бе преустановен, поради правосъдно оборване на разпоредбите.

Конкурсите ще протичат в два стадия – писмен изпит и събеседване. Кандидатите, получили най-малко 30 точки на теста, ще бъдат допускани до втората част.

Тестът за писмената част и въпросите за събеседването ще бъдат предоставяни от МОН.

Кандидатите ще би трябвало да показват и да защитят концепцията, която са подготвили, както и да дават отговор на спомагателни въпроси, сложени от членовете на комисията по осъществяване на състезанието.

При осъществяване на стадиите се обезпечават аудио-видео наблюдаване и аудио-видеозапис.

В комисията за осъществяване на състезанието за заемане на длъжността „ шеф “ на общинско учебно заведение ще се включат трима представители на съответното районно ръководство на образованието, представител на общинската администрация, избран от кмета на общината, както и представител на публичния съвет в учебното заведение, за което е разгласен конкурс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР