Конкурсът за новата визия на площад Св. Неделя е към

...
Конкурсът за новата визия на площад Св. Неделя е към
Коментари Харесай

Днес стават ясни офертите за новата визия на площад Св. Неделя в София

Конкурсът за новата визия на площад " Св. Неделя " е към своя край. Днес ще бъдат оповестени другите предложения на претендентите.

София

Кандидатурите сега се разискват. По информация на " По света и у нас " 7 са плановете, които се състезават да обновят тази част от сърцето на София, като те идват от Италия, Франция, България и Русия. Международно жури ще избере най-хубавите, като това ще стане след дълго разискване през днешния ден и на следващия ден. Утре се чака да стане явен и спечелилият в състезанието, а ремонтните действия се чака да стартират от 2021 година.

Здравко Здравков, основен проектант на София: Основното ни предпочитание като възложител е това знаково място да свърже пешеходните пространства в града, тъй като знаете, че бул. " Витоша " след реконструкцията стана едно обичано място на софиянци, само че след улица " Албин " по-нататък пешеходците нямат своето място в града и минават директно към " Св. Неделя ". Желанието ни е с този план да се свържат знакови пешеходни пространства и " Св. Неделя " да стане същинско място, което хората да заобичат, и да се свърже през улица " Съборна " за в бъдеще и с градската градина.Малина Едрева, ръководител на журито: Разбира се, че е значима цената, тя обаче не е ограничителен фактор в тази ситуация, тъй като намесата, която ще бъде направена в сърцето на нашия град, ще бъде задоволително дълга, с цел да можем да ограничаваме единствено във връзка с цена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР