Конкретно основание за смяна на състава на ЦИК няма, освен

...
Конкретно основание за смяна на състава на ЦИК няма, освен
Коментари Харесай

НПО вижда борба за квоти в спора за смяна на ЦИК

Конкретно съображение за промяна на състава на ЦИК няма , с изключение на чисто политическото " поддържане на огъня на фронталното опълчване ", разяснява пред БНР социологът Димитър Димитров.

" Европейските избори са значими, доста пъти сме обяснявали, поради последващите локални . Ако се случат два следващи не доста сполучливи за опозицията резултати, ами 4 годишният небосвод наподобява много евентуален на този парламент, на това държавно управление и това е в дълбока какофония с непрекъснатото повторение за нужда от предварителни избори ", изяснява той.

Димитров смята, че Изборният кодекс е задоволително подробен във връзка с всеки стадий на изборния развой и промяната на състава на изборните комисии не би трябвало да основава напрежение. " Просто би трябвало да се гледа по-хладнокръвно, само че това не се вписва във формата на тотално опълчване ".
 Изборните правила да не се пипат, прикани Михаил Константинов
Изборните правила да не се пипат, прикани Михаил Константинов

По думите му всеки, който го е направил, е изгубил

Ваня Нушева от " Прозрачност без граници " изясни, че промяната на членовете на ЦИК преди европейските избори , няма да нанеса разтърсвания на системата, причините са несъстоятелни . Имаме задоволително явен закон, задоволително ясни тълкувания на Конституционния съд по отношение на мандатността на изборните органи.

" Аз мисля, че една не промяна на ЦИК, може да даде учредения за неоснователни подозрения , взаимни нападки сред политическите партии и по този метод да подкопае доверието в изборния развой ", добави тя.

" Политиците постоянно натоварват с доста огромни упования работата на изборната администрация и й дават в действителност един доста огромен акцент. Работата на комисиите не е да гласоподават вместо гласоподавателите . Тяхната работа е да провеждат изборния развой ", изясни Нушева.
 ДВ21 предизвикват блок против изборните операции и фалшификации
ДВ21 предизвикват блок против изборните операции и фалшификации

Множеството нередности и нарушавания ще им даде съображение да оспорят резултатите

Тя добави, че в този смисъл е съгласна с Димитров, " по тази причина че в действителност Изборният ни кодекс е задоволително подробен, с извънредно доста детайлни разпореждания във връзка с всеки стадий от изборния развой. На процедура промяната на изборни комисии не би следвало да основава такова огромно разтърсване ".

" Разбира се за политическите партии постоянно са малко местата , които би трябвало да разпределят сред членовете на ЦИК. И аз допускам, че един от причините както за сериозното предпочитание за смяна, по този начин и за желанието за стопиране на смяна се коренят в сходни сметки ".

Във връзка с ролята на президента , Нушева изясни, че " тук навлизаме в други разпореждания на Изборния кодекс, които може би не дават напълно огромна изясненост , по отношение на метода, по който президентът ще действа с препоръчаните кандидатури ".
 Валери Симеонов не утвърждава настоящия състав на ЦИК
Валери Симеонов не утвърждава настоящия състав на ЦИК

Европейски Съюз имал единна позиция на Венецуела, само че президентът бойкотирал всяко решение

Да се стартира процедура за възобновяване състава на ЦИК , разяснява депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

" За да бъде отсрочен изборът, би трябвало да има задоволително съществени претекстове. За нас във Вътрешна македонска революционна организация законът би трябвало да се извършва . Не виждаме сериозна причина да нарушаваме закона и да отлагаме избора ", добави той.

Веселинов се надява в " Обединени патриоти " да се проведат диалози и да се предложат взаимно членове за Комисията.
 Десислава Атанасова: Българска социалистическа партия си търси оправдание за изборна загуба
Десислава Атанасова: Българска социалистическа партия си търси оправдание за изборна загуба

Промяната на състава на ЦИК няма да докара до смяна в изборните резултати

Във връзка с препоръчаните от ГЕРБ промени в Изборния кодекс и обвиняванията на Българска социалистическа партия , че това ще докара до деформиране на изборните резултати, Веселинов изясни, че това са " следващите пропагандни тези на Българска социалистическа партия . Не считаме, че има подобен драматизъм, какъвто се пробва Българска социалистическа партия да обрисува "

Вътрешна македонска революционна организация са срещу смяна в кодекса , съгласно която се връщат номерата на партиите в бюлетините и точно неналичието на номера в бюлетината би понижило броя на купения избор .

Веселинов разяснява, че предстоят диалози с ГЕРБ, с цел да не оферират тази смяна .
 Българска социалистическа партия дава два дни период за процедура по желание на нова ЦИК
Българска социалистическа партия дава два дни период за процедура по желание на нова ЦИК

Кой подсигурява мандатните длъжности пита Зарков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР