Конгресменът Джордж Сантос остана непокорен в сряда, след като беше

...
Конгресменът Джордж Сантос остана непокорен в сряда, след като беше
Коментари Харесай

Сантос казва, че няма да приеме споразумение за признаване на вината и ще се кандидатира за преизбиране

Конгресменът Джордж Сантос остана непослушен в сряда, откакто беше изправен пред нови федерални наказателни обвинявания, настоявайки, че няма да одобри съглашение за признание на виновността и че ще се кандидатира за преизбиране идната година.

Сантос, републиканец от Ню Йорк, твърди, че нито едно от 23-те обвинявания против него няма учредения, като твърди, че ще се бори с всички тях в съда и ще се бори с апелите за неговото изключване.

„ Ще продължа да се боря с това, както споделих в предишното. Нищо не се е трансформирало “, сподели Сантос пред дребна група кореспонденти в офиса си в сряда сутринта. „ Мисля, че дадох да се разбере, че ще се боря с това, с цел да потвърдя невинността си. Така че да, съвсем отхвърлям всички обвинявания. ”

Във вторник федералните прокурори разкриха нов кръг от обвинявания против Сантос, наречени заместващо обвиняване, което усилва общия брой на обвиняванията против него до 23. Това обвиняване е с по-широк обсег и дава нови и нездравословни детайлности за хипотетичните старания на Сантос да печели персонално посредством акцията си, в това число обвинявания, че е откраднал самоличността на донорите и е направил лъжливи такси по кредитните им карти в размер на хиляди долари. Федералните прокурори също по този начин упрекнаха, че е присвоил пари в брой от компанията си и е заговорничил с някогашния си касиер на акцията да фалшифицират общите суми на даренията.

В сряда Сантос настоя, че няма да одобри никакво съглашение за признание на виновността, до момента в който отхвърляше – от време на време с хули – против обвиняванията в обвинителния акт.

„ Въпрос номер 1, който всички ми задавате, е: „ Ще сключите ли договорка за признание на виновността? “ Не. Отговорът е, че няма да сключа договорка за признание на виновността “, сподели Сантос, добавяйки, че счита, че таксите за финансиране на акцията са " нелепости. "

Когато беше притиснат от кореспонденти по отношение на множеството обвинявания против него, Сантос съобщи, че не е измамил донори или подправени цели за набиране на средства и сподели, че не е присвоил пари от акцията.

Относно съответните обвинявания, които сега са повдигнати против него във федералния съд, Сантос твърди, че няма визия кой е събирал лъжливи такси за кредитни карти и признава, че може да е получил повече компенсации за безработица, в сравнение с е трябвало.

„ Всъщност в никакъв случай не съм правил нито една финансова процедура в акцията. Ето за какво плащате на касиери, набирачи на средства и финансови съветници за акция. Ето за какво имате тези големи разноски за акция. Защо в Божията зелена земя въобще бих боравил с кредитна карта? Просто не беше по този начин “, сподели Сантос, добавяйки, че няма визия кой е направил лъжливите такси.

В обвинителен акт по-рано тази година държавното управление упрекна Сантос в присъединяване в застрахователна скица за безработица, вследствие на която той получава повече от 24 000 $ компенсации за безработица. Но Сантос в сряда омаловажи обвиняването, като сподели, че може да е получил спомагателен чек или два и може да потвърди това.

„ Дори и да съм взел два чека прекалено много, дано го изясним, никой в ​​тази страна не може да бъде упрекнат за взимане на чек или два повече, в сравнение с му се поставя, по време на (един) интервал на безработица или следователно, при изцяло утежнителните условия на пандемията. Не обвинявате хората за това, тъй като в случай че щяхте да обвинявате всеки един американец, който е получил надплатени компенсации за безработица по време на пандемията, в този миг бихте повдигнали обвиняване съвсем до половината страна. Така че, знаете ли, това е обвинителен акт от 1100 $, че мога елементарно да напиша този чек и да оправя държавното управление “, сподели той.

През май 35-годишният Сантос пледира почтен по 13 федерални обвинявания. Тези първични обвинявания включват седем обвинявания за измами по електронен път, три обвинявания за пране на пари, едно обвиняване за кражба на обществени средства и две обвинявания за предоставяне на основни погрешни изказвания пред Камарата на представителите на Съединени американски щати.

Избран предходната година да съставлява окръг, който включва елементи от Лонг Айлънд и Куинс, Сантос е разследван в голям брой юрисдикции и от Комисията по нравственос на Камарата на представителите. Конгресменът призна, че е направил някои подвеждащи изказвания по отношение на образованието и финансовото си положение, само че продължава да отхвърля по-сериозните обвинявания. Той не е признал никакви закононарушения.

Той разгласи през април, че ще се кандидатира за преизбиране през 2024 година, с цел да съставлява 3-ти конгресен окръг на Ню Йорк, който евентуално ще бъде спортна територия през идната година. Президентът Джо Байдън щеше да завоюва региона с към 8 точки през 2020 година при преначертани линии.

Бившият конгресмен от Демократическата партия Том Суози, който напусна Конгреса поради несполучлива кандидатура за губернатор през 2022 година, разгласи по-рано във вторник, че се кандидатира за остарялото си място.

„ Лудостта във Вашингтон, окръг Колумбия, и глупостта Джордж Сантос да остане в Конгреса на Съединените щати е явна за всички “, сподели той в изказване в обществените медии.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР