Конгресът ще вземе решение за пряк избор на нов лидер.

...
Конгресът ще вземе решение за пряк избор на нов лидер.
Коментари Харесай

Конгресът на БСП ще вземе решение за пряк избор на лидер

Конгресът ще вземе решение за директен избор на нов водач.
Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след приключилия пленум на Българска социалистическа партия.
Тя акцентира, че на най-висшия партиен конгрес ще бъде показан политическият отчет за изборите, който е утвърден от пленума. Така тя обори появилите се информации в някои медеии, че е била неодобрена от Народно събрание.
Председателят на партията ще се избира с директен избор, акцентира няколко пъти Нинова.

Тя изясни, че първа точка на Конгреса ще бъде констатиране на оставката на ръководителя и пускане на избор на нов ръководител с директно гласоподаване.
В дневния ред не съществува точка за смяна в Устава на партията и връщане на остарялото състояние, добави Нинова. И акцентира - не са одобрявани оферти за смяна в Устава и за влизане на точка за това на конгреса. 25 членове на Националния съвет внесоха своите хрумвания за смяна в Устава. За информация - тези хрумвания не са гласувани и не са включени в дневния ред на Конгреса, изясни още Нинова в коментар на появилите се изказвания в някои медии, че вътрешната съпротива се е преборила за смяна на Устава на партията, с цел да няма директен избор на водач.

На днешния Пленум е признат политическият отчет – оценка за европейските избори и за подготовките за локални избори. В полемиката, описа Нинова, бяха направени доста оферти, доста разнообразни отзиви по отчета. Приехме го и възложихме на една комисия от 17 души да го добави и да го внесем на Конгреса, изясни тя.

Беше признат отчета на Комисията по идейно развиване за това по какъв начин „ Визия за Европа “ е била претворена в акцията също с доста огромна полемика и доста оферти, и също с комисия, която ще ги отрази, добави Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР