Конгресът на депутатите - долната камара на испанския парламен -

...
Конгресът на депутатите - долната камара на испанския парламен -
Коментари Харесай

Испания удължи режима на повишена готовност

Конгресът на депутатите - долната камара на испанския парламен - утвърди предлагането на държавното управление за удължаването до 7 юни на режима на нараснала подготвеност поради разпространяването на ковид, съобщи БНР, като цитира ТАСС.

Режимът бе въведен в средата на март и срокът му бе удължаван от Народното събрание четири пъти. Социалистическият кабинет изиска настоящето удължение да е за повече от месец. Но след договаряния с центристката партия " Суидаданос " (Гражданите) бе реализиран компромис за 15-дневно удължение. Депутатите от основната опозиционна мощ - Народната партия - гласоподаваха срещу.

Испания е измежду най-пострадалите от пандемията страни в света. В нея бяха регистрирани над 232 500 случая с ковид, от които 27 888 смъртни. през последните дни равнището на разпространяване на вируса из Испания се забавя и управляващите последователно снемат рестриктивните мерки. От 18 май са позволени срещи с близки и познати, работят питейни заведения и заведения за хранене навън при известни условия, отворят се хотелите и музеите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР