Конфронтацията, която започна след влизането на президента Байдън в Белия

...
Конфронтацията, която започна след влизането на президента Байдън в Белия
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Ще има и други изгонени дипломати

Конфронтацията, която стартира след влизането на президента Байдън в Белия дом и това гневно говорене против Русия, мина границите на положителния дипломатически звук. Все повече ще виждаме такива конфронтиращи се известия в медиите, ще има и други изгонени дипломати, ще има и други проблематични конфликтни точки. Студената война навлиза в един позабравен сюжет. Това разяснява в " Още от деня " някогашният заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

Той добави, че тази борба ще се развива на територията на страните членки на НАТО в Европа и България ще бъде в една от горещите допирни точки с ползите на Русия.

Според него няма по какъв начин при тази изостряща се обстановка сред Запада и Русия България да бъде другар с всички.

" Не може да бъдем другари с Ердоган, в случай, че виждаме какви връзки има с Европейския съюз, не може да бъдем другари с Русия, когато преди още 15 години сме декларирали ясния път на евроатлантическо партньорство и участие. Вече би трябвало да вземем страна. Всичко това идва на някаква цена ", добави Милен Керемедчиев.

По думите му, съгласно цифрите, към 330 000 съветски жители имат недвижими парцели в България.

" Това е един град като Пловдив или Варна. Може да си представим какъв сериозен удар има върху нас и съответните ни ползи. Но Путин по този метод не удря единствено България. Той удря и своите жители. Тези притежатели на недвижими парцели не могат да ги посетят, да ги продадат или отдават чартърен. Така че, пробвайки се да нарани нашите двустранни стопански връзки, той наранява и личните си жители ", сподели още Милен Керемедчиев.

Вижте още от диалога във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР