Конфликтът в европейския баскетбол между световната баскетболна федерация - ФИБА

...
Конфликтът в европейския баскетбол между световната баскетболна федерация - ФИБА
Коментари Харесай

Българското европредседателство ще решава проблем в баскетбола

Конфликтът в европейския баскетбол сред международната баскетболна федерация - ФИБА и Евролигата ще влезе в дневния ред на българското европредседателство. Това излиза наяве от известие на държавната пресслужба.

Несъгласуваността в спортните календари на ФИБА и Евролигата не разрешава на националните състезатели, участващи в мачовете от Евролигата, да се включат в квалификациите на националните си тимове за Световната купа през 2019 година и Олимпийските игри в Токио през 2020 година

В четвъртък министър председателят Бойко Борисов е имал среща с генералния секретар на ФИБА Свят Патрик Бауман и с Коста Илиев, управител в департамента " Национални федерации " на ФИБА Свят.

На диалога са участвали и спортният министър Красен Кралев и президентът на " Лукойл Академик " Валентин Златев.

Патрик Бауман и Коста Илиев са поискали подпомагане от българския министър председател за разрешаване на проблема по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година

Бойко Борисов е поел ангажимент да разиска въпроса с министър председателите на страните членки на Европейски Съюз. Той е показал, че по време на ротационното ни председателство ще бъдат положени оптимални старания за намиране на решение от създалата се конфликтна обстановка, се споделя в известието на държавната осведомителна работа.

Министър Кралев е уведомил, че персонално той е повдигнал въпроса по време на работна среща на министрите на спорта от Европейски Съюз в Брюксел при започване на седмицата. Спортният министър е на мнение, че Европейски Съюз би трябвало да бъде посредник сред ФИБА и Евролигата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР