Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки че съпрузите

...
Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки че съпрузите
Коментари Харесай

Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, издирвали автомобила в Словакия

Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, макар че съпрузите са я купили законно в Германия. На влизане от Гърция фамилията изпаднало в потрес, когато граничните управляващи ги свалили и им обяснили, че задържат автомобила, тъй като се търси поради лизингова машинация в Словакия.

Отчаяните съпрузи се прибрали на стоп, а причините, че колата е тествана от управляващите в Германия, платена и законно записана в България, блъснали на камък. Последвалите събития вкарали пострадалите в неуместни завършения.

Преди 2 години Петър Майсторов закупува автомобил в Германия. Преминава няколко граници навръщане към България. В КАТ – Гоце Делчев изискват всички документи по закупуването и издават талони на притежателя.

„ Реално станах притежател на автомобила. Две години и няколко месеца го карам. Минаваме няколко пъти границата с Гърция. В един миг на 23 юли се прибираме от фамилна отмора в Гърция и ни задържаха на контролно-пропусквателен пункт „ Илинден ”. Казаха ми, че на 12 юли автомобилът е бил разгласен за търсене. Свалиха ни като нарушители и конфискуваха колата ”, уточни Майсторов пред NOVA.

От Министерство на вътрешните работи изпращат писмо с пояснение към Майсторов, че човек от Словакия е купил от лизингова компания автомобила, дерегистрирал го е и същия ден го е записал още веднъж, само че в Германия.

„ Направихме няколко опита да се свържем с компанията, която ни продаде колата. Първият беше сполучлив. След като схванаха защо става въпрос, стопираха да си подвигат телефона. Изпратили сме публично с юрист писмени пояснения на формален имейл, само че отговор няма ”, добави той пред " Нова ".

„ Нямам никаква публична информация какво се случва с моя автомобил. Г-н Министър по Конституция, Ваше обвързване е да пазите имуществото на българските жители. В този случай освен че не се пази, само че ми лишиха колата ми. Призовавам всички институции да се свършат работата ”, съобщи Майсторов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР