Конете са едни от най-красивите животни. Освен техния прекрасен външен

...
Конете са едни от най-красивите животни. Освен техния прекрасен външен
Коментари Харесай

Най-важните грижи при отглеждане на кон

Конете са едни от най-красивите животни. Освен техния прелестен външен тип, те имат и доброжелателна смирена натура, която спомага за създаване на хармонична връзка с хората. Да имате обаче подобен домакински любим е по едно и също време огромно наслаждение, само че и сериозна отговорност. Грижите за коня са характерни, значими и не би трябвало да ги подценявате, в случай че се замисляте за сходна крачка.

Ето какво би трябвало да знаете за грижите при развъждането на коня:

Особеностите при грижите за тези животни идват най-вече от обстоятелството, че има 3 метода за развъждане. Първият е този на стадо системата. Другото му име е натурален и е основан от племената, които в предишното не са могли да отглеждат своите коне в конюшни.

Чрез тази система се обезпечава оптимално естествена среда на животните, като също по този начин конете се хранят единствено с натурална храна без химична интервенция. Вторият способ е прочут като стабилната система. При него конете живеят в конюшни и се разхождат от време на време. в профилирани за това, зони.

Третият вид е прочут като стадо и пасища. Този способ на развъждане е подобаващ за райони със студени зими. През лятото конете се разхождат на открито, до момента в който през зимните месеци се отглеждат в конюшните. Най-приложимият способ е този на стабилната система.

За вярното развъждане на конете е добре да отделите внимание на конюшнята. Необходимо е да я изградите чрез екологично чисти материали, като най-хубавото решение е дървото. Освен това, е добре да заобиколите конюшните с тухли, с цел да отбраните животните от атмосферните условия.

Оптималният вид за размери, подобаващи за един кон, е към 16 кв. м. и височина към 3-4 метра. Вратите на конюшните би трябвало да обезпечават задоволително пространство за прекосяване на животните. Също по този начин е належащо да осигурите в тях надълбоко корито за хранене, което да се разполага наоколо до слънчева светлина.

 Кон

За развъждането на конете е целесъобразно да им осигурите температури в диапазона 15-18 градуса и мокрота към 60-75%. Оптималният вид за осветяване е приглушена светлина, не прекомерно ярка и не прекомерно затъмнена. За тези животни е добре да проветрявате постоянно. Най-ефективното решение е да монтирате специфична вентилация, с която въздухът да се пречиства.

Друг основен аспект от вярното развъждане на тези животни е постоянното разхождане. Конете не обичат да бъдат ограничавани, по тази причина е целесъобразно да ги разхождате към 3 пъти в седмицата. Това обаче би трябвало да се прави при удобни климатични условия, когато животните са авансово затоплени и разтегнати.

Ако и вие желаете да сте собственик на такова животно, вижте цени и разгласи за коне и препоръки при езда.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР