Комуникационните технологии "Автомобил-Автомобил" (V2V) и "Vehicle-to-everything" (V2X) могат да направят

...
Комуникационните технологии "Автомобил-Автомобил" (V2V) и "Vehicle-to-everything" (V2X) могат да направят
Коментари Харесай

Експерти: Wi-Fi ще пречи на колите на бъдещето

Комуникационните технологии "Автомобил-Автомобил " (V2V) и "Vehicle-to-everything " (V2X) могат да създадат шофирането по-безопасно и по-малко нервно, заради което изказванието на специалистите, че Wi-Fi сигналите могат да им пречат е много притеснително.

Според специалистите от Consumer Reports, изпълнителният шеф на отдела на Ford за свързани коли и услуги е написал отчет до американската Федерална комисия по връзки (FCC), в който оповестява проучванията на компанията, че Wi-Fi сигналите могат да причинят разстройства, които "не разрешават на нашите транспортни средства неотложно да споделят между тях или с обкръжаващата ги среда ".

"Тази интервенция подкопава сигналите в действително време, предопределени за отбрана на пешеходците, попречване на произшествия и засичане работата на инфраструктурата ", показва Дон Бътлър.

Проблемите, въпреки и механически, могат да бъдат причислени към безжичния набор. Както се отбелязва в обявата, още през декември FFC предложи преразпределяне на избран набор от честоти, непокътнати за V2X технологията, да се разграничи от Wi-Fi сигналите. Това обаче наподобява води до известна интервенция посред им.

В Consumer Reports са скептично настроени към препоръчаните промени, а последните разработки в тази тенденция провокираха съществени опасения. Те са подкрепени от Automobile Innovation Alliance, който разгласява дълга публикация, в която осъжда предлагането на FCC.

Какво ще се случи по-нататък към момента не е ясно, само че редица софтуерни компании упорстват FCC да приложи предлагането си. Въпреки това новите резултати ще накарат специалистите да се замислят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР