Комуникациите и електричеството след земетресението са възстановени „Вторичните трусове от

...
Комуникациите и електричеството след земетресението са възстановени „Вторичните трусове от
Коментари Харесай

Българският посланик в Хърватия: Вторичните трусове продължават

Комуникациите и електричеството след земетресението са възобновени

„ Вторичните земетресения от вторник следобяд не престават. До момента са регистрирани над 16. Те са с магнитуд над 3 по Рихтер. Само минути преди диалога ни беше усетен трус с магнитуд 4,9 ". Това съобщи в ефира на „ Здравей, България " посланикът на страната ни в Хърватия Генка Георгиева. По думите й нощта е минала умерено - електричеството и връзките към този момент са възобновени.

Тя съобщи, че с български жител, живеещ в Сисак, е открит и е добре. Сънародникът ни е отказал да се изтегля и остава там. „ Домът му не е потърпевш от труса ", уточни българският дипломат.

По време на земетресението във вторник посланикът ни е била на работа в кабинета си в българското посолство. „ Усещането да видиш по какъв начин бюрото ти, дружно с компютъра се движи, е изключително ", показа тя. В посолството по това време таман е приключвал консулския банкет - поради издаването на документи за жители, пътуващи директно през Хърватия, а някои от тях са с изтекли документи.

Най-големият проблем след труса от понеделник е била връзката с българските жители, живеещи в страната, защото връзките са се сринали. Посолството ни работи в режим на наряди и няма проблем да се окаже помощ при потребност на наши съграждани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР