Компютърните мрежи на JBS, най-голямата компания за преработка на месо

...
Коментари Харесай

Най-големият доставчик на месо в света стана жертва на кибератака

Компютърните мрежи на JBS, най-голямата компания за преправка на месо в света, бяха хакнати. Това докара до краткотрайно прекъсване на дейностите ѝ в Австралия, Канада и Съединени американски щати, което засегна хиляди служащи, оповестява BBC. Компанията счита, че офанзивата е задействана от престъпна група, евентуално основана в Русия, съобщи представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

" Белият дом се ангажира непосредствено с съветското държавно управление по този въпрос и ясно предава известието, че виновните страни не приютяват нарушители ", сподели още Жан-Пиер. ФБР проверява нападението.

JBS е най-големият снабдител на света с повече от 150 месокомбината в 15 страни. Компанията има над 150 хиляди чиновници по целия свят. В Съединени американски щати, JBS преработва към една четвърт от говеждото месо в страната и една пета от свинското. ИТ системите са жизненоважни за актуалните месопреработвателни предприятия, като компютрите се употребяват на няколко стадия - от фактурирането до доставките.

Според комерсиалната група Beef Central супермаркетите и други огромни консуматори като McDonalds ще бъдат от неотложно засегнатите клиенти, заради потребността им от непрекъснати доставки.

JBS Съединени американски щати и дъщерното ѝ сдружение Pilgrim`s Pride обявиха в известие във вторник: " По-голямата част от производствата ни за говеждо, свинско и птиче месо ще работят още веднъж до сряда. Системите ни се връщат онлайн и не пестим никакви запаси в битката с тази опасност ", сподели представител на компанията. " Имаме създадени проекти за киберсигурност за сходни проблеми и сполучливо ги осъществяваме. Благодарение на напредъка, който нашите ИТ експерти и екипи реализираха през последните 24 часа, болшинството от месокомбинатите ни ще работят до сряда ", цитира Politico.

Временното спиране на произвеждане се отрази още във вторник, настояват анализатори от сектора. Американските месари са заклали 22% по-малко говеда от предходната седмица по данни на Министерството на земеделието.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР