Композиторът Васил Петров е един от тези творци, които са

Композиторът Васил Петров е един от тези творци, които са ...

Композиторът Васил Петров за новия си албум


Композиторът Васил Петров е един от тези творци, които са препокрили музата си по време на пандемията. Големият музикант представи новия си албум на 30 април – дата, която не само е обявена за Международен ден на джаза, но е и рожденият ден на композитора.

В студиото на „Тази събота и неделя“ по bTV музикантът сподели, че не е празнувал рождения си ден, тъй като тази година датата съвпадна с Разпети петък. Васил Петров е дълбоко религиозен.

Част от новия албум е и песента „Подслон в дъжда“, която не е непозната за слушателите. Това е един от първите му големи хитове и тази година като феникс възкръсва от пепелта за нов живот:Васил Петров е използвал времето, когато всичко беше затворено, за да записва музика и е успял да свърши толкова много работа, че това е само първа част от всичко, което е записал.

Освен с музиката, той се е занимавал и с другата си творческа страст – рисуването. Колкото и да е изненадващо обаче, музикантът държи двете изкуства разделени и призна, че рядко слуша музика докато рисува.

„Българският Франк Синатра“, както го наричат, посочи и песен, която най-добре го характеризира – „Smile”, която е сложил на първо място в албума си.Още за Васил Петров може да прочетете на сайта LadyZone.bg:

Източник: btvnovinite.bg