Композиторът Васил Петров е един от тези творци, които са

...
Композиторът Васил Петров е един от тези творци, които са
Коментари Харесай

Композиторът Васил Петров за новия си албум

Композиторът Васил Петров е един от тези създатели, които са препокрили музата си по време на пандемията. Големият музикант показа новия си албум на 30 април – дата, която освен е оповестена за Международен ден на джаза, само че е и рожденият ден на композитора.

В студиото на „ Тази събота и неделя “ по bTV музикантът показа, че не е чествал рождения си ден, защото тази година датата съответства с Разпети петък. Васил Петров е надълбоко набожен.

Част от новия албум е и песента „ Подслон в дъжда “, която не е непозната за слушателите. Това е един от първите му огромни шлагери и тази година като феникс възкръсва от пепелта за нов живот:



Васил Петров е употребявал времето, когато всичко беше затворено, с цел да записва музика и е съумял да свърши толкоз доста работа, че това е единствено първа част от всичко, което е записал.

Освен с музиката, той се е занимавал и с другата си креативна пристрастеност – рисуването. Колкото и да е изненадващо обаче, музикантът държи двете изкуства разграничени и призна, че рядко слуша музика до момента в който рисува.

„ Българският Франк Синатра “, както го назовават, уточни и ария, която най-добре го характеризира – „ Smile”, която е поставил преди всичко в албума си.



Още за Васил Петров може да прочетете на уеб страницата LadyZone.bg:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР