Компенсациите за пенсионерите, чиято преизчислена пенсия заедно с Covid добавката

...
Компенсациите за пенсионерите, чиято преизчислена пенсия заедно с Covid добавката
Коментари Харесай

Властта се разбра за компенсациите на пенсионерите

Компенсациите за пенсионерите, чиято преизчислена пенсия дружно с Covid добавката от 60 лв. е по-ниска по отношение на получаваната от тях сума в края на 2021 година, когато добавката беше 120 лв., към този момент са контрактувани. Изплащането ще стартира с пенсиите за февруари, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика. 

Механизмът на компенсирането е контрактуван на среща на предствители на общественото и финансовото министерство и Национален осигурителен институт.

Решено е, че дружно с пенсиите си за февруари ощетените възрастни хора ще получат обезщетения за първите два месеца на годината. Целта е да бъдат обезщетени всички случаи на понижение на приходите на пенсионерите. Размерът на компеснацията ще покрива понижението, което е друго за всеки обособен случай. Компенсацията ще се дава дружно с Covid добавката от 60 лв..

Намеренията на държавното управление бяха да няма ощетени пенсионери след измененията в пенсионното законодателство, само че такива има - да вземем за пример измежду категорийните служащи и това постанова новата мярка.

Необходимият финансов запас ще бъде обезпечен по бюджета на ДОО.

От 7 януари стартира изплащането на пенсиите за януари дружно с месечната добавка от 60 лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР