Компенсаторни механизми заради растящите цени на тока поискаха от бизнеса,

...
Компенсаторни механизми заради растящите цени на тока поискаха от бизнеса,
Коментари Харесай

Компенсаторни механизми заради растящите цени на тока поискаха от бизнеса

Компенсаторни механизми поради растящите цени на тока желаеха от бизнеса, както и привикване на Консултативен съвет за национална сигурност при президента.



Ако обезщетенията са обективни, ние ще призовем нашите членове - работодателите, да покачват приходите и да не усилват цените. Таванът за енергийните разноски не компенсира в съвсем никаква степен свръхразходите за електрическа сила. Ние предложихме 75 % от разликата над прогнозируемата стойност на електрическата сила, избрана от КЕВР, до средномесечната стойност на електрическата сила на борсовия пазар да бъде обезщетена. Това е справедливото и може да ни помогне да не затънем в блатото на енергийната рецесия и да ни докара до сериозен стопански напредък, съобщи в " Денят стартира " ръководителят на Българската стопанска камара Добри Митрев. Той предвижда, че в случай че казусът не бъде решен ще има банкрути на структуроопределящи предприятия - компании от секторите химия, металургия, стъкларската индустрия.

Някои компании към този момент са на ръба. Има уволнени чиновници. Прекият разговор с българското държавно управление още не е почнал, което е проблем, в случай че има разговор - ще стигнем до верните решения, добави Добри Митрев. По думите му задачата е да се усилват приходите на предприятията и да има обективна обществена система.

КСНС е нещо извънредно. Има задоволително средства, би трябвало да бъдат разпределени към всички, добави Добри Митрев. Той предвижда, че ще се върви към понижаване на цената електрическата сила и изиска срещи с премиера Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев и енергийния министър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР