Компанията за политически консултации Кеймбридж Аналитика, обвинявана, че е използвала

...
Компанията за политически консултации Кеймбридж Аналитика, обвинявана, че е използвала
Коментари Харесай

"Кембридж Аналитика" влиза в процедура по несъстоятелност и спира дейността си

Компанията за политически съвещания " Кеймбридж Аналитика ", упреквана, че е употребила данни от " Facebook ", с цел да повлияе на президентските избори в Съединени американски щати и референдума за участието на Англия в Европейски Съюз, заяви, че приключва цялата си активност и влиза в процедура по оповестяване в неплатежоспособност, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Решението влиза в действие неотложно. Процедурата по оповестяване в неплатежоспособност ще протече в Обединеното кралство.

" Кеймбридж Аналитика " се трансформира в обект на редица голословни обвинявания и, макар напъните на компанията да отбрани името си, тя бе оклеветена за активност, която освен е изрядна от законова позиция, само че е и необятно призната като общоприет детайл от рекламирането в интернет, както в региона на политиката, по този начин и в региона на търговията ", се споделя в известието на английската консултантска компания.

Компанията се оказа в епицентъра на международен скандал за корист с персонална информация. Това стана, откакто обществената мрежа " Facebook " призна, че по непозволен метод е споделила с " Кеймбридж Аналитика " персонални данни на милиони консуматори. Консултантската компания от своя страна била употребила данните през 2016 година в интерес на акцията за излизане на Англия от Европейски Съюз, както и на предизборната акция на президента Тръмп.

Според " Facebook " е било злоупотребено с информацията на 87 милиона консуматори. Социалната мрежа уточни, че това е станало, откакто потребителите били свалили приложение, което след това споделило данните с " Кеймбридж Аналитика ".

Деймиън Колинс, ръководител на комитета на английските юристи, разяснява: " Трябва да сме сигурни, че това не опит за бягство и че тези компании не стопират работа, с цел да избегнат следствието против тях за потреблението на персонални данни и за законността и етиката на техните практики ". " Това следствие ще продължи. Ние би трябвало да знаем какво се е случило. Много е елементарно да затвориш една компания, а хората зад нея просто да се появят на друго място дружно с всички данни и контакти, които към този момент са натрупали ", добави Колинс, представен от Българска национална телевизия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата с "Фейсбук " (43)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР