Компанията ViewSonic представи първия в света краткофокусен LED-проектор X2-4K, специално

...
Компанията ViewSonic представи първия в света краткофокусен LED-проектор X2-4K, специално
Коментари Харесай

ViewSonic представи X2-4K – първият проектор, „разработен за Xbox“

Компанията ViewSonic показа първия в света краткофокусен LED-проектор X2-4K, особено сертифициран за потребление с конзолите Xbox. Съобщава се, че моделът ще бъде пуснат в продажба в Съединени американски щати през юли за $1599,99. Устройството беше обявено още през март по едно и също време с дългофокусната версия X1-4K, която към момента не е налична в американската версия на магазина на ViewSonic.

Докато X2-4K е единственият проектор, който до момента има документ Designed for Xbox на Microsoft, програмата планува присъединяване и на други производители — това ще убеди купувачите, че аксесоарите и периферните устройства са тъкмо съвместими с конзолите. Според Microsoft програмата към този момент обгръща повече от 15 категории — от слушалки до контролери и геймърски кормила, както и серия от монитори още през 2021 година

Строго видяно, Xbox конзолите могат да бъдат свързани към съвсем всеки проектор, само че съгласно ViewSonic, X2-4K е планиран да бъде „ актуалният геймърски проектор “ и е минал през 63 теста на Team Xbox, с цел да обезпечи оптималната съгласуемост. По-специално, моделът е съчетаем със стандарта HDMI Consumer Electronics Control (CEC), който разрешава на свързаната подпора да ръководи функционалности на проектора като зареждане и тон. Впрочем, тази функционалност е налична във всички модерни игрови конзоли.

По-важното е, че X2-4K е стилизиран в класическите цветове на марката Xbox — черно и зелено, тъй че ще пасне на съответното цветово оформление на Xbox Series X. Споменават се „ извънредни комбинации от разграничителна дарба и периодичност на фрагментите за Xbox “, което към момента не е известно какво тъкмо значи.

Според ViewSonic, X2-4K обезпечава изображение с диагонал до 100 инча от разстояние 1,5 метра от отразяващ екран или стена и 2900 лумена бляскавост. Някои специалисти обаче настояват, че в общоприетата за промишлеността ANSI-система за калкулации на този индикатор се пада до 2150 лумена.

X2-4K е оборудван с два HDMI-порта и чифт 6W високоговорители Harman Kardon. За страдание HDMI употребява стандарта 2.0, вместо по-съвременния 2.1 и при обрисуване на 4K-съдържание честотата на освежаване на изображението е единствено 60 Hz. За да играете съвместимите с Xbox игри при 120Hz ще би трябвало да намалите разграничителната дарба до 1440p, макар че няма доста заглавия, които поддържат по едно и също време висока разграничителна дарба и висока периодичност на фрагментите. И най-после, в случай че разграничителната дарба се понижи до 1080p, X2-4K ще може да се оправи и с 240Hz.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР