Компанията успя да приземи един от своите прототипи на Starship

...
Компанията успя да приземи един от своите прототипи на Starship
Коментари Харесай

Прототип на Starship кацна, но после се запали и избухна

Компанията съумя да приземи един от своите прототипи на Starship в края на тестов полет на огромна надморска височина, заяви Би Би Си. Сериен номер 10 (SN10) се приземи в Бока Чика, Тексас - за разлика от предшествениците си SN8 и SN9, които се разрушиха в земята.

Но и този „ успех” не беше цялостен. Прототипът кацна тежко на разтворените си крайници. След това към основата му се разви пожар и осем минути по-късно SN10 избухна и се разпръсна върху площадката за кацане.

Независимо от това, SpaceX беше насърчена от теста и от обстоятелството, че прототипът сполучливо е извършил своите маневри по време на полет и е съумял да направи релативно меко кацане.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американската компания SpaceX разгласи, че възнамерява тази година...

SpaceX плануват Starships да размени съществуващите им ракети.

Тези ракети извършват постоянни задачи - както пилотирани, по този начин и без екипаж - за американската галактическа организация, американската войска и други търговски концерни.

Но шефът на компанията споделя, че новият 50-метров Starship ще прави всичко, по-добро - ще извежда спътници на орбита и ще транспортира пасажери, както към Земята, по този начин и до дестинации като и.

Всъщност той даде обещание лунна екскурзия през 2023 година на японския милиардер Юсаку Маедзава, който сега 8 души, които ще го съпроводят гратис в Космоса
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР