Компанията Toyota Motor модернизира успоредно две версии на Corolla -

...
Компанията Toyota Motor модернизира успоредно две версии на Corolla -
Коментари Харесай

Toyota обнови Corolla за Европейския съюз и САЩ

Компанията Toyota Motor модернизира паралелно две версии на Corolla - северноамериканската и европейската.
За Съединени американски щати 1,8-литровият бензинов мотор е сменен с 2,0-литров елемент с мощ 169 к.с. (+30 к.с.). С него динамичността става по-добра (ускорението от 0-97 км/ч понижава с 2 секунди) и, колкото и да е необичайно, разходът на бензин е леко понижен (до 7,6 л/100 км).


Бензиново-електрическата Corolla Hybrid към този момент се предлага освен с предно предаване, само че и със задвижване на всички колела. В този случай автомобилът е оборудван с обособен електромотор на задния мост, който оказва помощ за тръгване при неприятни пътни условия.



В Европейския съюз Toyota се отхвърля от чисто бензиновите разновидности на Corolla - в Стария свят моделът оттук насетне се предлага единствено с хибридни елементи.



Има два разновидността - с 1,8-литров или 2,0-литров бензинов мотор. С модернизацията е усъвършенстван блокът за ръководство на мощността и е понижено тежестта на батерията. Хибридът с 1,8-литров мотор към този момент развива 138 к.с. (+18 к.с.) и форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 9,2 секунди (-1,7).



Хибридът с 2,0-литров мотор към този момент генерира 193 к.с. (+15 к.с.), а ускорението от 0 до 100 км/ч е 7,5 секунди (-0,5).



Задвижването на всички колела не се предлага за хибридите в европейската спецификация - единствено задвижване на предните колела.



Моделите за Съединени американски щати получават фарове с нова графика на дневните светлини, друга радиаторна решетка, усъвършенствана система за превантивна сигурност и най-новата версия на мултимедийната система с осеминчов екран и актуализации.



Европейската Corolla получава и изменена радиаторна решетка. В скъпите версии приборният панел е с екран 12,3 инча, а мултимедийният комплекс - с екран, повишен до 10,5 инча. Също по този начин е въведена и най-новата версия на пакета за превантивна сигурност и опцията за актуализиране на медиите посредством интернет.



В Съединени американски щати Toyota Corolla се предлага като седан и хечбек с пет порти, а в Европейски Съюз - като седан, хечбек с пет порти и комби (последния е с представка Touring Sports).











Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР