Компанията Toshiba Electronics Europe GmbH представи фамилията твърди дискове MG10-D,

...
Компанията Toshiba Electronics Europe GmbH представи фамилията твърди дискове MG10-D,
Коментари Харесай

Toshiba представи CMR хард дискове от серията MG10-D с капацитет до 10 TB

Компанията Toshiba Electronics Europe GmbH показа семейството твърди дискове MG10-D, предопределени за корпоративния бранш. Дисковете са основани на технологията за стандартен магнитен запис (CMR) и са с въздушен заряд. Доставките ще стартират през третото тримесечие на тази година.

Устройствата са с LFF дизайн и включват пет плочи. Скоростта на въртене на шпиндела е 7200 об/мин. Серията включва версии с интерфейс SATA-3 и SAS-3. Капацитетите са 2, 4, 6, 8 и 10 Тбайта, а за модификацията SATA се предлага и модел с потенциал 1 Тбайт.

Дисковете са проектирани за работа в режим 24/7. В съпоставяне с продуктите от предходно потомство, дискът реализира 13% нарастване на скоростта на трансфер на данни – т.е. до 268 MiB/s. В същото време потреблението на сила в режим на безучастие е понижена с 21% до 5,74 W. Капацитетът на буфера е 512 MiB. Компанията акцентира, че годишният % на повредите (AFR) е 0,44%, а междинното време сред повредите (MTTF/MTBF) доближава 2 милиона часа.

По предпочитание се оферират поддръжка на криптиране SED (Self-Encrypting Device) и несъмнено заличаване на информация SIE (Sanitise Instant Erase). Оперативният потенциал е до 550 TB. Дисковете са подобаващи за приложения като разбор на данни, видеонаблюдение, бизнес приложения като корпоративни имейл услуги и други сходни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР